Andreea Runceanu a dezvăluit secretele unei relaţii fericite

Andreea Runceanu a susţinut în acest weekend primul seminar în calitate de life coach, “Fericirea în cuplu”. Cunoscuta artistă din trupa Amadeus, absolventă a Noble Manhattan Coaching, din Marea Britanie, le-a vorbit participanţilor despre secretele unei relaţii fericite cu partenerul de viaţă, în contextul în care, în prezent, relaţiile de iubire par din ce în ce mai firave.

Andreea Runceanu

Andreea Runceanu a interacţionat cu participanţii şi a împărtăşit tehnicile, testate şi aplicate, prin care partenerii îşi pot schimba radical atitudinea şi mentalitatea, reuşind să depăşească orice problemă apărută în cuplu.

„Sunt artist de când mă ştiu, practicant NLP şi life coach certificat internaţional, dar ceea ce mă defineşte cu adevărat este că sunt un om fericit, echilibrat şi împlinit. Sunt mamă a doi copii şi iubita soţului meu de aproape 10 ani, ani frumoşi în care am învăţat ce trebuie şi ce nu trebuie să faci ca să construieşti fericirea în cuplu.

Bărbaţii şi femeile se comportă diferit şi au aşteptări diferite. Totul provine şi din informaţia pe care o avem în ADN încă din vremurile străvechi, când bărbaţii ieşeau la vânătoare şi se întorceau cu ‚trofeele’, iar femeile stăteau acasă, având grijă de familie şi creându-şi astfel tot felul de aşteptări şi temeri.

Femeile gândesc emoţional, bărbaţii raţional. Femelilor le este teamă de singurătate, de abandon, că nu vor mai fi protejate de parteneri.
Bărbaţilor le este teamă de ruşine, de faptul că nu sunt la înălţimea aşteptărilor celorlalţi. Femeile au nevoie să comunice cu partenerul, să fie ascultate, să simtă şi să se asigure că el le mai iubeşte. Pe de altă parte, cu cât ele insistă să comunice, cu atât bărbaţii se închid în ei pentru că se simt puşi la zid, că nu sunt apreciaţi.

Însă nu diferenţele dintre noi duc la neînţelegeri în cuplu, ci modul în care tratăm aceste diferenţe, atitudinea noastră faţă de acestea, modul în care reacţionăm şi comunicăm cu partenerul.

Dincolo de orice diferenţe de comportament şi aşteptări, conectarea partenerilor este cel mai important lucru într-o relaţie. Dacă nu există prietenia şi legătura strânsă dintre cei doi, comunicarea este în zadar.
Sunt doar vorbe care vin ca de la televizor, care ori n-au niciun impact, ori, din contră, înrăutăţesc situaţia.

Cel mai des terapeuţii îndeamnă să îţi exprimi toate sentimentele şi să înţelegi ce simte celălalt. Abordarea mea e diferită. Eu încerc să îi fac pe cei doi parteneri să înţeleagă că este important să fie siguri că vor cu adevărat ca relaţia lor să funcţioneze şi îi ajut să revină la starea de conectare pe care o au întotdeauna îndrăgostiţii la începutul relaţiei”, declară Andreea Runceanu.

Toate aceste probleme de care se lovesc cei aflaţi într-o relaţie sau într-o căsnicie au fost analizate în cadrul seminarului “Fericirea în cuplu”. La finalul întâlnirii, participanţii şi-au conturat o idee mai clară despre cum anume este indicat să se comporte în relaţia de cuplu pentru a evita neînţelegerile şi conflictele şi a se simţi cu adevărat fericiţi în ciuda problemelor inevitabile de zi de zi, venite din exterior.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here