Beth Hart, dezvăluiri despre preţul pe care îl plăteşte pentru creativitatea sa

Beth Hart, cântăreaţa nominalizată la premiul Grammy şi una dintre cele mai apreciate voci ale blues-ului modern, nu a ascuns niciodată zonele mai întunecate ale vieţii sale.

Beth Hart Poster

Abuz de alcool, de droguri şi un diagnostic de bipolaritate – toate acestea au făcut parte din confesiunile artistice pe care Beth Hart le-a făcut fanilor săi de peste tot din lume. Cântăreaţa care a fermecat publicul din România încă de la prima întâlnire şi care va reveni pe 17 iunie, la Sala Palatului, la invitaţia Vreau Bilet şi Premium Booking, a dezvăluit pentru publicaţia britanică „The Independent” cum reuşeşte să compună muzica şi ce rol are diagnosticul de bipolaritate în viaţa sa artistică.

„Multă vreme, în adolescenţă şi chiar după ce am trecut de 20 de ani, mi-a fost ruşine de mine însămi. Am crezut că sunt sămânţa rea. Însă odată ce am primit diagnosticul de bipolaritate ceea ce am gândit a fost „Mulţumesc, Doamne!” Asta pentru că există un răspuns, o explicaţie la tot ce simţeam. Ura de sine şi îndoiala sunt simptome ale bolii, de aceea rata sinuciderilor în rândul bipolarilor este atât de mare”, povesteşte Beth Hart.

Cântăreaţa a mărturisit că este departe de ideea de a credita o boală atât de periculoasă ca bipolaritatea, însă, după cum ea însăşi spune, medicul curant i-a explicat că această afecţiune este ca o sabie cu două tăişuri: „Nu e bine că o am, însă trebuie să recunosc că este o parte importantă a creativităţii mele”.

Beth Hart a povestit pentru „The Independent” că tratamentul pentru atenuarea simptomelor bolii este ceea ce o ajută de fapt să îşi ducă munca la bun sfârşit: „Trebuie să-mi iau cu regularitate medicamentele, pentru că ele au un impact foarte bun asupra mea – din punct de vedere artistic, vreau să spun. Înainte să urmez tratamentul, episoadele de efervescenţă aproape maniacală erau atât de rele încât nu mă puteam concentra. Iar în ciuda faptului că mă simţeam extrem de creativă nu reuşeam să finalizez nicio piesa, pentru că gândurile îmi treceau cu o repeziciune uluitoare prin cap”, spune Beth Hart.

Cântăreaţa a recunoscut şi faptul că, în ciuda medicamentelor pe care le ia, încă are de depăşit episoade de depresie sau în care este obsedată de câte o idee, însă diferenţa este că tratamentul le face mult mai uşor de gestionat.

„Deşi îmi iau regulat medicamentele, ceea ce are un impact uriaş asupra vieţii mele, în sens pozitiv, ca să fiu sinceră, trebuie să recunosc că atunci când îmi este puţin rău, acela este şi momentul când sunt foarte creativă”, mai spune Beth Hart care a ales să vorbească despre ceea ce simte pentru a ajuta persoanele care trec prin acelaşi lucru, pentru a arăta lumii că se poate trăi şi găsi fericirea şi dacă ţi-a fost pus un diagnostic ce poate părea la o primă vedere dramatic.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here