China Moses, în premieră în Timișoara, pe scena JazzTm 2017

JazzTm 2017 anunță încă o premieră pentru Timișoara, China Moses, artista americană care va umple de energie scena din Parcul Castelului. Reinventează vocal jazz-ul, rupe limitele și contrângerile, iar vocea ei transmite emoție, pasiune și profunzime, odată cu fiecare cuvânt.

China Moses JAZZ

Fiica lui DeeDee Bridgewater, artista care s-a aflat anul trecut pe scena din Piața Victoriei a festivalului JazzTM, și a regizorului Gilbert Moses, pionier al teatrului afro-american, a pășit încă din copilărie în lumea muzicii și a teatrului. Astfel, la 16 ani, în 1996, a lansat primul său single, „Time“, al cărui videoclip a fost regizat de Jean-Baptiste Mondino.

Succesul acestuia a fost urmat de trei albume, „China”, „On Tourne en Rond” și „Good Lovin”, transformând-o pe artistă într-o adevărată forță a scenei r’n’b din Franța. China Moses a lucrat cu labelul suedez de hip-hop Breaking Bread și cu artiști precum DJ Mehdi, Diam’s, Karriem Riggins, Guru, Anthony Marshall.

Împreună cu Raphaël Lemonnier, backing singer-ul Camillei, artista a creat un show numit „Gardenias For Dinah”, un tribut pentru idolul lor, Dinah Washington. Tot ea a fost sursa de inspirație pentru albumul „This one’s for Dinah”, lansat în 2009 la labelul Blue Note.

După turneul mondial care au adus-o pe scene din Europe, India, Lebanon, Canada și Japonia, artista, împreună cu Lemonnier, au lucrat la următorul album, ”Crazy blues”, album dedicat marilor cântărețe de blues și jazz care au influențat-o și inspitat-o pe Moses, ea lucrând la acesta și ca producător.

Pe lângă contribuția adusă la albumul lui André Manoukian, ”So in love”, Moses a realizat un nou show, în toamna lui 2013, cu cântece de dragoste precum „Don’t let me be misunderstood”, „Lullaby of Birdland” sau ”I’ve got you under my skin”.

Pe lângă o carieră muzicală, artista are și o cariară în televiziune, colaborând cu posturi precum MCM sau MTV France. În 2011 s-a alăturat și echipei celui de-al optulea sezon din Le Grand Journal al Canal+ și tot în acel an a prezentat show-ul Made in China, la Jazz Radio.

A urcat pe scenă alături de mama ei cu mai multe ocazii, acompaniată de orchestra precum Deutsch Filmorchester Babelsbers și WDR Big Band.

Până acum, JazzTm 2017 are, pe lângă China Moses, încă trei concerte anunțate: Chick Corea Elektric Band, Miles Mosley feat. The West Coast Get Down și Bill Laurance.

JazzTm se va desfăşura la Timişoara în perioada 30 iunie – 2 iulie 2017. Cea de-a cincea ediție a festivalului va avea trei scene în aer liber: în Piața Victoriei, în Parcul Castelului și în Parcul Civic. Accesul este gratuit.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here