Clubul Expirat din Bucureşti se închide, după tragedia din Colectiv: „Nu mai pot să-mi asum vieți“

În urma tragicului eveniment care a avut loc la clubul Colectiv în seara zilei de 30 octombrie, în urma căruia peste 140 de persoane au fost rănite, iar 30 şi-au pierdut viaţa până în prezent, patronul unui alt club din Capitală, Expirat, a anunţat că îşi va închide afacerea.

tragedie colectiv expirat inchide

Andrei Sosa, cel care deţine clubul Expirat din Bucureşti, a anunţat pe Facebook că locaţia se va închide. Iată mai jos o parte din mesajul său:

„Îmi cer scuze și imi asum,

Din 2003 am pus viața a mii de oameni în pericol. Weekend de weekend. Și, câteodată, și în timpul săptamânii. Poate, sa-mi cumpăr un G-Klasse, poate că mai mult de atât nu m-a dus capul să fac.

Am terminat o facultate tehnică, aș fi putut fi un bun inginer pentru patrie. M-am eșuat în meseria asta de cârciumar. Mi-am asumat cunoașterea în amănunt a tuturor legilor. Chiar dacă eu ar fi trebuit, după calificarea mea, să văd câți amperi sunt în tabloul de siguranțe și dacă poate să ia foc vreun cablu. Nici măcar asta n-am făcut suficient de bine. Am avut destule avarii electrice în ăștia 14 ani. Și multe imporvizaţii.

Cred că, alături de Fire şi Club A, suntem cei mai vechi care încă mai funcționăm în București.

Sunt prieten cu unul din patronii de la Colectiv. Știu că o să facă mulți ani de pușcărie. Ar fi trebuit să mă ia și pe mine. Chiar dacă, până la experiența actuală, cred că am făcut aproape tot ce mă ducea capul.

Am funcționat pe propria răspunedere de 14 ani. Ne-a tras cineva de urechi în anii ăștia?

Știti cum se obține autorizația de funcționare de la Primărie? Depui în ianuarie un teanc de acte, pe care oricum le ai: CUI, contract de închiriere, contract de gunoi, de dezinsecţie, o taxă etc. Și prin aprilie se elibereză autorizația.

Nimeni nu iși asumă responsabilități. Și mă repet și mă pun în capul listei. Vrem demisii și așa ar trebui să facă niște oameni normali la cap. Încă nu conștientizăm conceptul de demisie de onoare. Nu implică asumarea vinovăției, ci asumarea unui sistem în care ești și care nu funcționează cum trebuie, nu neapărat din vina ta. Dar care, la un moment dat, nu a funcționat.

Eu îmi dau demisia. Expirat-ul din București se închide. De astăzi nu mai pot să-mi asum vieți. Sau, poate, pot. Om vedea“.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here