E-mailurile unor staruri precum Adele şi Beyonce, accesate ilegal de piraţii cibernetici

Adele, Beyonce şi membrii grupului One Direction se numără printre vedetele muzicii pop ale căror e-mailuri au fost accesate ilegal de acelaşi grup de piraţi cibernetici care au atacat recent reţeaua informatică a studiourilor Sony şi au determinat amânarea lansării filmului „The Interview”.

Hacker

Conversaţiile private ale acestor vedete pop, dar şi detalii despre contractele şi cerinţele lor adresate producătorilor din industria de divertisment se numără printre informaţiile furate de piraţii cibernetici – care s-ar afla la Phenian, în Coreea de Nord, potrivit FBI – şi ar putea genera situaţii „stânjenitoare” pentru aceşti artişti, informează contactmusic.com.

„Potenţialele situaţii stânjenitoare şi scandaloase ar putea fi la fel de devastatoare ca acelea care au paralizat practic divizia cinematografică a grupului Sony şi au asasinat efectiv lansarea pe plan mondial a filmului ‘The Interview'”, a declarat Mike Raia, un apreciat analist media american.

Specialiştii sunt, de asemenea, îngrijoraţi în legătură cu eventualele lansări ilegale pe internet ale unor piese care nu au fost deocamdată finalizate şi care aparţin unor cântăreţi celebri aflaţi sub contract cu grupul Sony – care deţine case de muzică majore, precum Columbia, RCA şi Epic -, precum David Bowie, Beyonce şi Rita Ora.

„Fişiere muzicale care au fost create pentru a fi ameliorate şi lansate apoi la o dată ulterioară ar putea fi publicate pe internet, de unde fanii vor putea să le descarce gratuit”, a adăugat Mike Raia, citat de Daily Star.

„Vorbim despre pierderi de sute de milioane de dolari. Ar putea deveni un dezastru financiar atât de mare pentru companie, încât aceasta ar putea să nu supravieţuiască”, a completat acelaşi analist american.

Un director executiv de la Sony Music a dezvăluit că directorii companiei „sunt complet panicaţi” în urma acestui atac cibernetic: „Nu ştim încă exact ce au furat. Ştim doar că au luat foarte mult. Există schelete în dulapurile fiecărei companii, dar nimeni nu se aştepta ca un grup de hoţi să spargă uşa şi să fure absolut tot ce se afla înăuntru”.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here