Gabriel Cotabiţă îşi riscă viaţa de Revelion. Vrea să cânte în aer liber!

În toamna acestui an, Gabriel Cotabiţă a revenit pe piaţa muzicală, după ce în primăvară a stat o lună de zile în comă, după ce a leşinat la sala de fitness.

gabriel cotabita concert revelion sanatate

La doar câteva luni după ce a lansat o nouă melodie şi a susţinut un concert pe scena Sălii Palatului, artistul doreşte să cânte de Revelion în aer liber, fapt ce îi poate înrăutăţi starea de sănătate, după cum spun medicii.

Evenimentul la care ar urma să participe şi Gabriel Cotabiţă va avea loc în Piaţa Mare din Sibiu, însă doctorul Tudor Ciuhodaru avertizează că interpretul se pune într-un pericol uriaș expunându-se la temperaturi foarte scăzute.

„Susținerea unui astfel de concert nu e lipsită de probleme. Frig, pacient nedormit cu probleme cardiace prealabile, oboseală, stresul inerent unor astfel de evenimente sunt doar câțiva factori de risc ce pot influența negativ starea de sănătate. La fiecare scădere cu un grad Celsius a temperaturii exterioare, riscul de infarct miocardic crește cu două procente. Se pot adăuga umezeala și vântul, așa că temperatura percepută de organism va fi mult mai redusă decât cea indicată de termometru. Pentru un organism fragilizat, incomplet refăcut, efectele pot fi dramatice. Depinde, așadar, de cât de frig va fi în noaptea de Revelion la Sibiu, cunoscut drept un oraș cu temperaturi mici. Dacă vor fi -10 grade Celsius, riscul de infarct crește cu 20%“, a spus medicul pentru ziarul Ring.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here