Horia Brenciu găteşte în cea mai nouă ediţie „Politică şi delicateţuri“

„Dinescu a reuşit ceea ce soţia mea nu a reuşit încă: să mă pună să gătesc”, mărturiseşte Horia Brenciu în emisiunea din 10 aprilie, difuzată la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Dinescu si Brenciu

„E un tip care împrăştie bucurie şi seninătate în jur”, spune Mircea Dinescu despre invitatul său din ediţia din 10 aprilie a emisiunii Politică şi delicateţuri. Duminică, avem o ediţie plină de zarvă şi veselie, în prezenţa unui invitat talentat: Horia Brenciu. Politică şi delicateţuri poate fi văzută de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

Horia Brenciu şi Mircea Dinescu se distrează de minune împreună, se completează reciproc şi „jonglează” cu ingredientele în bucătărie, apoi coboară în cramă pentru o muzică bună, o vorbă caldă, cu bucatele preparate alături. La bucătărie, gazda şi invitatul pregătesc un ostropel de cocoş de ţară cu o garnitură specială, o altă invenţie năstruşnică a lui Dinescu: rulouri de ştervie umplute cu piure.

Plin de viaţă şi de farmec, Brenciu dă o mână de ajutor în bucătărie şi declară: „Dinescu a reuşit ceea ce soţia mea nu a reuşit încă: să mă pună să gătesc”. Replica lui Dinescu, despre musafirul său, vine imediat: „Horia e genul de om care are o delicateţe înnăscută, în ciuda zarvei pe care o poartă întotdeauna cu sine”.

După ce bucatele sunt gata, show-ul şi agitaţia se mută din bucătărie în crama restaurantului Lacrimi şi Sfinţi, unde cei doi sunt aşteptaţi de taraful Constantin Lătăreţu şi de o carafă sănătoasă de vin rose de la Cetate. Aici, invitatul şi gazda trec la lucruri mai serioase: povestesc despre familie, carieră şi destin, iar din când în când se opresc, fie pentru a asculta muzică şi a cânta cu lăutarii, fie pentru a gusta din bucatele preparate, totul într-o atmosfera caldă şi prietenească.

LASĂ UN COMENTARIU