Imany vine în premieră în România la JazzTM

Imany, artista soul – jazz din Franța, cu o voce puternică și melancolică, aduce pe scena festivalului JAZZ™ o muzică aparte, de la balade intime, la energie funk. Imany înseamnă încredere și provine din arăbescul „imaan”.

Imany

I-a plăcut întotdeauna să cânte, dar, înainte de cariera muzicală, aceasta a fost model și a locuit în S.U.A. timp de șapte ani. La întoarcere, în 2008, sora ei, Fatou, i-a devenit manager și a început să cânte în locuri precum Beau Lounge, Réservoir, Bellevilloise și China Club.

A scris singură versurile pentru albumul de debut, „Shape of a Broken Heart”, pentru care a câștigat discuri de platină în Franța și Grecia și triplu disc de platină în Polonia. Cel de-al doilea album, apărut în 2014, este soundtrack-ul pentru filmul „Sous les jupes des filles”, debutul regizoral al actriței Audrey Dana.

Inspirată de muzica lui Billie Holiday, a Ninei Simone și Tracy Chapman, cu aceasta din urmă fiind adesea comparată, ea combină stiluri precum funk, pop, reggae, jazz, folk și blues.

După ce a fost prezentă la festivaluri precum Montreux Jazz, Delhi Jazz Festival și New Orleans Jazz Festival, artista va concerta în premieră în România, la Timișoara, pe data de 2 iulie 2016, la ora 22:30, în Piața Victoriei.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here