Lui Horia Brenciu i-ar fi plăcut să poată colabora cu Toma Caragiu și Dem Rădulescu

Horia Brenciu a fost joi, 24 aprilie, invitatul Lianei Stanciu și al lui Raul Brebu în studioul matinalului Magic FM. Artistul a anunțat în a doua parte a anului un concert dedicat lui Frank Sinatra și intitulat My Way.

Horia Brenciu MAGIC FM

„Pe 26 septembrie 2015, voi face, alături de big bandul meu, un spectacol pe care îl consider memorabil” a declarat Horia Brenciu. „Toți m-au întrebat dacă voi cânta doar piesele lui Sinatra și le-am spus că în două ore de spectacol nu voi cânta doar piesele lui Sinatra. Este cel mai bun motiv să faci un spectacol, dar nu uitați că în anul acesta se împlinesc și 100 de ani de la nașterea lui Gică Petrescu, un motiv în plus de a prinde o piesă de Gică Petrescu în spectacolul nostru”, a declarat el.

Invitatul le-a mărturisit încă o dată ascultătorilor Magic FM admirația sa pentru Sinatra: „A fost un om de la care putem învăța foarte multe. Eu, personal, l-am descoperit la 25 de ani. Cineva cânta lângă mine, la un karaoke, My Way, și mi-am dat seama că respectivul om nu se uită pe versuri. ‘Dar cum poți să reții asemenea versuri?’ am întrebat. ‘Încearcă-le și tu’. Când m-am dus acasă și am văzut ce scrie de fapt în My Way și am tradus versurile, am zis: ‘Asta e melodia vieții mele!’ Și de atunci până acum My Way a fost o melodie care m-a marcat și prin intermediul ei am descoperit toată acea muzică frumoasă de la Gershwin încoace”.

„Pentru prima dată într-un spectacol de-al meu, voi cânta piese de pe albumele mele în swing”, a dezvăluit Brenciu.

„Dacă ar fi să faci un ‘rat pack’, cu cine te-ai asocia, compozitori, instrumentiști, oameni speciali care să nu fie din HB Orchestra? Cu cine te-ai asocia într-o prietenie pentru o viață, cum au fost Sinatra, Sammy Davis, Dean Matin?”, l-a întrebat Liana pe invitat.

După ce a refuzat inițial să răspundă, Brenciu a recunoscut: „I-aș fi luat pe Toma Caragiu și pe Dem Rădulescu”.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here