Rock Incorporation, în deschiderea concertului Cristi Minculescu & Nuţu Olteanu din Route 66

Se apropie ziua revenirii în Bucureşti a Supergrupului format din Cristi Minculescu, Nuţu Olteanu şi suedezii Anders Diephuis şi Ken Sundberg. Evenimentul se va produce sâmbătă, 29 martie, în Clubul Route 66 din Calea Victoriei, nr.50.

Cristi Minculescu

Organizatorii informează că onoarea de a deschide acest concert va reveni unui grup format din muzicieni foarte tineri dar foarte talentaţi. „Bătrânii” i-au îmbrăţişat şi îi încurajează în încercarea lor de a cuceri publicul, cu atât mai mult cu cât Nuţu, Anders şi Ken sunt cu toţii profesori de muzică la şcoli din Suedia. La rândul lui, Cristi îi salută cu drag le puşti şi le urează tot succesul pe care îl merită.

Trupa s-a format în primăvara anului 2010, membrii ei fiind 5 copii la momentul acela, toţi elevi ai RockSchool Bucureşti. Aceştia sunt Zsuzsana Cerveni – solist vocal, Mihai Năsui – chitară, Radu Zarcu – chitară, Iosif Pastina – bass și Iacob Pastina – tobe.

Debutul formaţiei a avut loc într un concert în Vama Veche în cadrul Festivalului Stufstock şi de atunci Rock Incorporation au susţinut numeroase concerte pe diverse scene din Bucureşti şi din ţară, la festivaluri de motociclişti sau alte manifestări de gen, cântând pe aceeaşi cu diverse nume: Phenomenon, Barock, Aquila, Asha, Blue Pulse, Zephir, Mike Godoroja & Blue Spirit. Cele mai recente apariţii ale trupei au fost la zilele Oraşului Buşteni , alături de Vunk şi la Urban Enlighten(Bucureşti) , alături de Iris şi Alex Mataev.

În cei 4 ani de activitate Rock Incorporation au avut şi câteva apariţii la TVR la emisiuni precum: Vedeta Familiei , Timpul Chitarelor sau Acadeaua şi la Radio 3 Net la Sala de Repetiţii şi Linia de Noapte .

Membrii trupei au preferinţe muzicale variate (Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath, AC/DC, IRIS, Trivium , Bullet For my Valetine, GNR, Megadeth, Intervalls, Black Label Society,etc) care au influenţat atât stilul formaţiei, cât şi playlistul trupei . Formaţia are în repertoriu atât piese proprii cât şi coveruri din repertoriul Deep Purple , AC DC, GNR, Judas Priest. Zilele acestea formaţia se află în studioul de înregistrări pentru a înregistra câteva din piesele proprii.

După cum se ştie, în urmă cu mai bine de un an, vocea care a dat marcă inconfundabilă a IRIS-ului, Cristi Minculescu, a anunţat că părăseşte definitiv grupul alături de care a cunoscut consacrarea deplină. Mai mult decât atât, el s-a stabilit în Germania, la Regensburg, oraşul unde a renăscut. S-a mutat acolo împreună cu familia şi a comunicat public în repetate rânduri că este vorba de o hotărâre definitivă, dar că el rămâne deschis oricăror colaborări artistice şi că va reveni în România ori de câte ori va fi solicitat să susţină concerte.

Ideea re-apropierii de Nuţu Olteanu plutea în aer, dar ea s-a materializat la insistenţele Fundaţiei Phoenix, care îl reprezintă pe Cristi Minculescu. Fondator al Iris-ului (alături de Emil Lechinteanu), compozitor al primelor succese ale grupului şi chitarist solo în epoca de glorie absolută din anii ’80, Nuţu s-a stabilit în Suedia la începutul anilor ’90, urmându-şi cariera de instrumentist, vocalist şi profesor de muzică. Sporadic, a avut apariţii strălucite şi pe scenele din România, de cele mai multe ori că „guest musician” alături de alţi foşti colegi de glorie – Holograf. Evident, undeva, în adâncul sufletului său, a trăit cu nostalgia celor mai frumoşi ani din carieră, petrecuţi împreună cu Cristi Minculescu. Aşa că a răspuns cu inima deschisă invitaţiei primite, dovedind un entuziasm contaminant. Mai mult decât atât, i-a alăturat noului proiect şi pe doi excepţionali muzicieni suedezi, cu care colaborează în mod constant de o bună bucată de timp: Anders Diephuis şi Ken Sundberg.

„Va fi contribuţia noastră la renaşterea rock-ului. Piesele sunt în bună tradiţie a anilor noştri de început, dar vor sună foarte fresh, fiind în acelaşi timp româneşti, dar cu un aer scandinav”, a declarat Cristi Minculescu.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here