Samuel L. Jackson le cere vedetelor să interpreteze un cântec cu mesaj protestatar

Actorul Samuel L. Jackson le-a îndemnat pe vedetele care au participat în vara anului 2014 la provocarea găleţii cu gheaţă să interpreteze un anumit cântec, pentru a protesta faţă de asasinarea recentă a unor bărbaţi de culoare, neînarmaţi, de poliţişti caucazieni din Statele Unite ale Americii.

Samuel L Jackson

Actorul american le-a cerut tuturor vedetelor care au participat la „Ice Bucket Challenge” din această vară să se folosească de celebritatea lor pentru a lupta împotriva rasismului şi a crimelor rasiale, informează contactmusic.com.

Sâmbătă, Samuel L. Jackson a publicat pe pagina sa de Facebook o înregistrare video în care le-a cerut celebrităţilor care „şi-au turnat apă cu gheaţă pe cap” să se filmeze de această dată în timp ce interpretează acelaşi cântec – supranumit „I Can’t Breathe” – interpretat recent de miile de manifestanţi care au participat la demonstraţiile organizate la New York şi în alte oraşe americane pentru a protesta faţă de asasinarea unor bărbaţi de culoare neînarmaţi de către poliţişti caucazieni.

„Voi, toate vedetele care v-aţi turnat apă cu gheaţă pe cap, aveţi acum şansa de a face altceva. Vă provoc pe toţi să interpretaţi cântecul ‘We Ain’t Gonna Stop Till People are Free'”, a spus starul american.

Cântecul a fost interpretat pentru prima dată de protestatari după ce un tribunal din New York a decis pe 3 decembrie să nu îl ancheteze pe poliţistul caucazian care l-a ucis pe Eric Garner, un bărbat de culoare în vârstă de 43 de ani şi tată a şase copii, imobilizându-l şi strangulându-l în timpul arestării. În timpul acelui incident, Eric Garner a fost auzit spunând de mai multe ori „I can’t breathe” („Nu pot să respir”).

Un alt bărbat de culoare, Michael Brown, a fost împuşcat mortal de un poliţist caucazian, în oraşul Ferguson din statul american Missouri. Tribunalul local a decis şi în acest caz să nu îl ancheteze pe acel poliţist.

Potrivit site-ului usatoday.com, mai mulţi sportivi americani de renume, precum Reggie Bush, LeBron James, Jarret Jack, Alan Anderson, Deron Williams şi Kevin Garnett, şi-au exprimat deja sprijinul faţă de această nouă mişcare protestatară din Statele Unite, purtând înainte de debutul meciurilor şi a competiţiilor sportive la care au participat în luna decembrie tricouri pe care era imprimat mesajul „I can’t breathe”.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here