Strauss Festival Orchestra Vienna susţine spectacole, pe 20 și 21 decembrie, la Sala Palatului

Strauss Festival Orchestra Vienna prezintă, pentru al șaselea an consecutiv în România, spectacolul „Vienna Classic Christmas”. Strălucirea și fastul Vienei vor cuprinde toată țara, într-un amplu turneu național, care va începe pe 11 decembrie în Timișoara si se va încheia cu două concerte extraordinare, pe 20 și 21 decembrie, în Bucuresti, la Sala Palatului.

Vienna Classic Chirstmas

Măiestria desăvârșită a artiștilor Orchestrei, al cărei nume este sinonim, pe plan internațional, cu interpretarea autentică a muzicii vieneze, dar și interesul deosebit manifestat de public au făcut ca toate spectacolele susținute în România să fie, an de an, sold out. Strauss Festival Orchestra Vienna deține de 36 de ani supremația între ansamblurile vieneze de același gen. Fondată de legendarul dirijor Peter Guth, Orchestra a primit de-a lungul timpului în rândurile ei cei mai de seamă muzicieni.

Spectacolul „Vienna Classic Christmas” este un magnific concert de Crăciun care pregătește auditoriul pentru sărbătorile de iarnă într-o manieră autentic vieneză. Programul Orchestrei se desfășoară, ca și la Concertul de Anul Nou de la Viena, în jurul celebrelor valsuri și polci ale dinastiei Strauss și ale altor compozitori vienezi. Pe 1 ianuarie, ca în fiecare an, Orchestra va concerta de Anul Nou la Viena sub bagheta maestrului Willy Büchler, care va conduce Orchestra și în turneul din România. Născut în Viena, maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai muzicii vieneze. De peste 20 de ani, maestrul Willy Büchler conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurându-se de un succes colosal pe scene de pe întregul mapamond. Optimismul, dedicația, sensibilitatea și umorul sunt caracteristicile stilului său incomparabil de a face muzică, bazat pe prospețime, entuziasm sincer și experiență îndelungată. Willy Büchler continuă tradiția lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mână.

Strălucirea Orchestrei vieneze va fi completată în acest an de două prezențe interpretative remarcabile: soprana Leontina Văduva și tenorul Robert Nagy. Cunoscută publicului meloman internațional ca o solistă de excepție, soprana Leontina Văduva a dat viață marilor eroine ale operei. Artista de origine română, fiica iubitei interprete de muzică populară Maria Ciobanu, a avut o ascensiune fulminantă, aclamată fiind la Royal Opera House, Covent Garden, Staatsoper din Viena, Metropolitan Opera New York, Opera din Paris etc. A primit numeroase distincţii și premii de valoare, este Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres și Mare Ofiţer al Ordinului Muzicii şi Culturii. Tenorul Robert Nagy este pentru al doilea an consecutiv invitat in spectacolul „Vienna Classic Christmas”. Excepționala interpretare din concertele de anul trecut a ridicat în picioare publicul din toată țara. Vocea tenorului Robert Nagy a făcut senzație în toată Europa și sute de mii de spectatori au fost fascinați de rolurile pe care artistul le-a interpretat. Tenorul deține un palmares impresionant de premii și distincții, fiind decorat pentru merite deosebite de Preşedinţia României cu Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Cavaler.

Trăiește un Crăciun de poveste cu Strauss Festival Orchestra Vienna, maestrul Willy Büchler, soprana Leontina Văduva și tenorul Robert Nagy! Sâmbătă, 20 decembrie și duminică, 21 decembrie, ora 19.30, la Sala Palatului.

Biletele se găsesc la Sala Palatului și online pe vandbilete.ro, bilete.ro, bilet.ro, blt.ro, myticket.ro, eventim.ro, iabilet.ro. În funcție de categorie, prețul unui bilet este de: 200 de lei categoria VIP, 150 de lei categoria I, 100 de lei categoria a II-a, 50 de lei categoria a III-a.

Evenimentul „Vienna Classic Christmas” încheie „Anul Cultural Artă contra Drog” 2014, un proiect inițiat de Asociația Culturală de Teatru, Muzică și Film „Dracula” împreună cu CIADO România.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here