„The Masterpiece Experience“ reuneşte la Bucureşti fani din peste 10

Pe 27 aprilie, când la Sala Palatului va avea loc concertul „The Masterpiece Experience”, fani din peste 10 ţări şi de pe mai multe continente vor fi prezenţi la Bucureşti pentru a urmări show-ul care aduce orchestra simfonică în secolul XXI şi oferă o uluitoare experienţă artistică prin mix-ul „dintre acustic şi electronic”, dar şi îmbinarea unor capodopere ale muzicii de film cu efecte coregrafice, jocuri de lumini şi lasere, proiecţii grandioase şi un concept foarte original.

The Masterpiece Experience


Fani „The Masterpiece Experience” din Mexic, Portugalia, Spania, Marea Britanie, Germania şi Danemarca, Olanda, Suedia, Italia, Polonia şi Ungaria se vor afla alături de publicul din România la concertul din 27 aprilie, care a impresionat până acum publicul din Europa şi Statele Unite nu numai prin modul sau de realizare artistică, ci şi prin faptul că este cel mai inovativ şi cel mai avansat concert de muzică de film din România, din punct de vedere tehnologic, dar şi unul dintre puţinele spectacole din lume care foloseşte la scară largă suport tehnic şi informatic pentru a potenta efectul artistic.

Succesul internaţional de care se bucură show-ul produs de Ciprian Costin, român din Iaşi, dar stabilit la Los Angeles, nu este o surpriză şi pentru acesta.  18.993.404 de minute de muzică-atât reprezintă în cifre vizualizările pe care le-a avut până acum „The Masterpiece Experience” pe canalul său de youtube, adică echivalentul unei persoane care, timp de 36 de ani, ascultă continuu muzică.

Reţeta acestui succes a fost simplă, după cum declară Ciprian Costin într-un interviu pentru coolturamall.ro: „Găsim şi lucrăm cu cei mai buni specialişti din lume care pot ajuta şi sunt entuziasmaţi de proiect şi facem un show care să ne placă nouă, în primul rând. Ne întrebăm: dacă am fi noi în sală, ce ne-ar plăcea să vedem şi să ascultăm live? După ani, am descoperit că această tehnică era folosită şi de Steve Jobs la Apple. ipod-ul a fost creat de ingineri pasionaţi de muzică”, spune Ciprian Costin, producător, compozitor, pianist, dirijor, dar şi absolvent de Informatică.

Cea de-a treia ediţie „The Masterpiece Experience: Interstellar & Dark Knight”, prezintă o poveste science-fiction cu narator, inspirată din „Odiseea” lui Homer. Toate piesele muzicale din concert, muzică de trailere scrisă de Thomas Bergersen şi muzică de film compusă de Hans Zimmer („The Dark Knight”/ „Cavalerul negru” şi „Interstellar”/”Interstellar-Călătorind prin Univers”), fac parte dintr-o poveste de dragoste, de război, ce reuneşte mai multe culturi şi prezintă societatea umană dintr-o perspectivă unică. Recrearea în concert a pieselor muzicale este realizată în colaborare cu celebrul compozitor câştigător al Premiului Oscar Hans Zimmer pentru „The Dark Knight” şi Thomas Bergersen, de la celebra casă de producţie muzicală „Two Steps from Hell”.

Biletele la concertul „The Masterpiece Experience” de pe 27 aprilie, de la Sala Palatului se pot achiziţiona de pe vreaubilet.ro şi de la casa de bilete a Sălii Palatului.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here