VIDEO Trupa rock Avenged Sevenfold a lansat albumul „The stage“

Avenged Sevenfold a lansat pe 28 octombrie „The stage“, devenind prima trupă rock ce lansează un album neanunţat, atât în format fizic, cât şi digital. T„The stage“ este cel de-al şaptelea album al trupei şi primul lansat la Capitol Records.

avenged-sevenfold-the-stage-album

Quintetul din sudul Californiei, format din vocalul M. Shadows, Synyster Gates şi Zacky Vengeance la chitară, Johnny Christ la bass şi Brooks Wackerman la tobe, au dezvăluit vestea la miezul nopţii, luând prin surprindere milioanele de fani care urmăreau un live-stream cu concertul lor de pe acoperişul clădirii Capitol Records Tower din Hollywood.

În cadrul evenimentului, trupa a oferit o experienţă 3D/360 prin live-stream, iar fanii din întreaga lume au putut să vadă concertul pe noua platformă VR lansată de Universal Music Group, VRTGO, susţinută de tehnologia VRLIVE. Fanii au avut ocazia să ia parte la experienţa concertului ca şi cum ar fi fost acolo, în cadrul primului eveniment de acest gen.

Fanii au participat la eveniment şi în persoană, acaparând străzile şi trotuarele din jurul turnului, pentru a trăi experienţa unui concert, amplificată de tehnologia realităţii augmentate, care intensifică elemente din mediul real, combinandu-le cu elemente senzoriale generate de computer, precum grafică, video şi sunete, pentru a amplifica experienţa live.

„The stage“ este continuarea albumului „Hail to the king“ din 2013, material ce a intrat în topul Billboard 200 pe prima poziţie. Co-produs de membrii trupei şi de Joe Barresi, „The stage“ este o operă realizată cu ambiţie imensă, formată din 11 piese panoramice, legate prin tema comună a inteligenţei artificiale. Inspirat de scrierile lui Carl Sagan şi Elon Musk, albumul este prima lansare tematică a trupei.

„Exist“, piesa de 15 minute ce încheie albumul, îl aduce ca invitat pe premiatul astrofizician Neil deGrasse Tyson, ce prezintă un discurs scris special pentru album.

Lucrând cu noua lor casă de discuri, Capitol Records, planurile trupei pentru o lansare pe ascuns a albumului au durat câteva luni şi au pornit cu câteva săptămâni înainte, cu o campanie de guerilla marketing ce a constat în proiectarea simbolului trupei, în mod misterios, pe diferite obiective din întreaga lume. Fani şi media au distribuit imagini din Paris, Sydney, Londra, Japonia sau Berlin.

Atmosfera de anticipare şi teorii ale conspiraţiei au atins apogeul când au început să se răspândească zvonuri privind presupuse titluri de album şi o lansare a acestuia în luna decembrie.

Albumul marchează şi prima lansare alături de apreciatul toboşar Brooks Wackerman, cunoscut şi pentru colaborarea cu Bad Religion şi a cărui discografie include albume cu Tenacious D şi Suicidal Tendencies.

Acum două săptămâni, trupa a lansat un video pentru single-ul „The stage“, extras de pe album. În regia lui Chris Hopewell, clipul a strâns deja peste şapte milioane de vizualizări pe YouTube.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here