„X Factor“ a debutat cu povestea unei tinere cântărețe care speră să-și găsească părinții biologici

Vocile bune, poveştile frumoase, unele mai triste, altele mai vesele, momentele amuzante şi replicile savuroase ale juriului au fost ingredientele succesului primei ediţii a acestui sezon X Factor, succes măsurat în milioane de telespectatori şi fani din online.

debut x factor_Copyright_Mihai Stetcu Antena 1

Seara a debutat în forţă cu o tânără de doar 20 de ani, venită tocmai din Iaşi. Mihaela Belous a stârnit ropote de aplauze încă de la primii paşi pe scena supershow-ului, emanând sex-appeal. S-a aşezat pe masa juriului, în dreptul lui Ştefan, cântând Nasty Boy, iar Horia nu a ratat ocazia să taxeze momentul: „Nu a venit la mine, pentru că ştie că sunt om cu familie, s-a dus direct la Ştefan, că ştie că la el starea civilă e incertă”. Mihaela e prima norocoasă ce a convins juriul că merită un loc mai departe în show.

Monica Sannino, o tânără de 20 de ani, a venit tocmai din Italia la X Factor. Pe juraţi i-a cucerit iremediabil, aceştia acordându-i trei de <DA>. “Ai o energie extraordinară, e loc pentru aşa ceva şi e nevoie de asemenea dinamism la X Factor”, i-a spus rock-starul Bănică, continuând: “Sper sincer să îţi găseşti mama, eşti foarte bună şi sunt foarte fericit să te întâlnesc, te plac!”. Horia Brenciu, imediat după momentul Monicăi pe scena X Factor, a mărturisit: “Am trei fete frumoase şi nu le-aş lăsa pentru nimic în lume. Nu ştiu ce a fost în capul acelei mamei. Mă întreb dacă Aurelia Anghel s-a uitat la tv. Dacă a fost în faţa televizorului şi a dat vreun semn. Cred că dacă îşi va găsi mama biologică e ca şi când ar câştiga marele trofeu!”.

Monica ascunde însă o poveste incredibilă: lumea ei s-a cutremurat serios când tânăra a împlinit 15 ani. A aflat că mama şi tatăl ei, pe care îi iubeşte enorm, nu sunt părinţii ei biologici. „La 6 luni am fost abandonată la Bucuresti şi am fost adoptată de mama Elvira si tata Roberto. Două persoane extraordinare. In primele două luni dupa ce am fost adoptată, am avut multe intrebari. Mă întrebam de ce am fost abandonată, de ce mi s-a întâmplat mie asta. Noaptea, înainte să adorm, mă gândeam la mama mea din România. Mi-aş dori să fie sinceră. Poate chiar să îmi spună că nu m-a dorit fiindca sunt urâta. Eu aş vrea să îi spun <Te iubesc>, singurul lucru pe care îl ţin minte, de când eram mică, în limba română. Aş vrea să o strâng în braţe şi să-i spun că o iubesc mult pentru că mi-a dăruit viaţa. Şi trebuie să recunosc că mi-a dat o viaţă frumoasă. Chiar dacă nu a fost acolo”.

Deşi a depăşit cu greu momentul, recurgând chiar la ajutorul unui psiholog, Monica mărturiseşte că cel mai mult s-a ajutat singură. „Imediat ce am aflat, am început să îi caut. Părinţii mei mi-au arătat actele de adopţie, unde am văzut numele mamei mele naturale, şi aşa am căutat-o pe Facebook, fără să am succes, pentru că erau mai multe persoane cu acelaşi nume”, îşi aminteşte Monica. I-au fost alături mama Elvira, care a stat în România mai bine de doi ani pentru a definita procesul de adopţie şi tatăl, Roberto, asistent medical.

Primul băiat care a păşit în faţa juriului a fost şi primul concurent care l-a determinat pe Stefan Bănică să părăsească fotoliul de jurat. Alexandru Moise l-a înfuriat pe rock-starul Bănică în momentul în care a încercat să cânte o manea: „Ai fost pe scenă, ţi-ai trăit visul, dar cu manele la X Factor, niciodată”, i-a spus juratul.

Melisa Tolea a primit şi ea un bilet pentru etapa următoare a show-ului. Mini-Antonia, aşa cum îi spun cunoscuţii, şi-a început povestea cu muzica într-o manieră atipică. Profesoara ei a crezut că are o boală, din cauza răguşelii pe care o avea în voce, iar mai târziu, pentru a-şi învinge emoţiile a luat lecţii de teatru.

Pentru următoarea concurentă, showmanul Horia Brenciu s-a urcat pe masa juriului şi i-a făcut partea de rapp pentru piesa N&D, pe care Ana Maria Oprea a pregătit-o pentru X Factor. Din păcate, nu i-a convins pe juraţi. „N-am auzit niciun om care să falseze şi totuşi să stăpânească două instrumente”, i-a mărturisit Delia.

Sala a debordat de energie la următorul concurent. Andrei Popa a primit doi de <DA> pentru interpretarea piesei lui Ştefan Bănică „Durli durli da”, ba chiar a smuls mărturisirea lui Ştefan că dacă ar fi ştiut, ar fi înregistrat piesa asta în duet cu el, pentru albumul „Duete”.

Impresionat de melodia aleasă de următorul concurent, Dragoş Lăzărescu, rock-starul Bănică le-a povestit colegilor săi de juriu de cine era îndrăgostit în adolescenţă: „Olivia Newton John era febleţea mea când eram puşti, eram îndrăgostit de ea!”. Din păcate, Dragoş nu a obţinut suficiente voturi pentru a merge mai departe.

Alexandra Tănăsoiu le-a mărturisit juraţilor încă de la primii paşi pe scena concursului că cel mai teamă îi este de Ştefan Bănică, pentru că s-a născut pe muzica lui, mai exact în timp ce artistul susţinea un concert la Polizu. La finalul prestaţiei sale, rock-starul Bănică a pupat-o pe frunte, iar showman-ul Horia i-a făcut o super urare: „Să te naşti pe muzica lui Bănică, să te căsătoreşti pe muzica lui Brenciu şi să faci copii pe melodiile Deliei!”.

Următorul concurent nu doar că l-a făcut pe Ştefan să se ridice la dans, moment destul de rar în timpul audiţiilor, ba chiar s-a urcat în picioare pe masa juriului. Tot el a fost şi cel care l-a oprit la un moment dat pe tânărul din faţa lor: „Am oprit, pentru că îmi era frică să nu ţi se spargă vreo venă!”. Ionuţ Pitea a încercat ceva cu totul şi cu totul special, un black metal pur, dar cu care nu i-a convins pe juraţi, care i-au spus că nu despre asta este vorba la X Factor.

A urmat apoi un moment vesel şi foarte dinamic. Carina Dumitru i-a impresionat cu o melodiei a trupei Gojira: „E pentru prima oară când am avut senzaţia că mă aflu la un concert şi asta vreau să văd la X Factor. Ai avut energie, originalitate, ai cântat, ai făcut partea de rapp, bravo!”, i-a spus Bănică, iar colegii săi au fost de acord, tânăra primind trei de <DA>.

„Dacă noi am fi un pluton, eu aş trage primul, tată, direct între ochi, ca să curmăm chinul”, i-a spus rock-starul lui Creţu Lucian, un angajat MapN, care nu a reuşit să îi convingă pe juraţi.

Nici pentru Viorel Vrânceanu seara nu a fost mai bună, tot Bănică fiind cel care i-a tăiat elanul: „Viorele, răul trebuie tăiat de la rădăcină! Fugi de muzică, cât te ţin picioarele. Nu-ţi pierde încrederea în tine”.

Horia Brenciu a mers pe scenă alături de Stefan Condrea, concurentul care i-a uimit pe toţi cu un extraordinar număr de beatbox. „Dacă mă apuc de beatbox, crezi că pot să reuşesc? Nu de alta, dar am o orchestră prea mare şi trebuie să mai scap de câţiva dintre ei”, a povestit Horia, iar Delia i-a spus şi ea: „Pe mine m-ai cucerit total! A fost cel mai tare beatbox pe care l-am auzit în România, la vreun român!”. A urmat trupa Flare, formată din Renata şi Flaviu, doi tineri îndrăgostiţi din Satu Mare. Din păcate, iubirea lor nu a fost suficientă pentru a-şi susţine traiectoria pe scena X Factor.

Concurentul care l-a determinat pe rock-starul Bănică să arunce cu scaunul de la masa juriului, Sergiu Braga, ascunde o poveste de viaţă incredibilă. La doar 25 de ani, Sergiu a trăit cât pentru două vieţi. A mărturisit că a venit la X Factor, tocmai din Chişinău, pentru a cuceri o fată, de care este îndrăgostit până peste cap. I-a cucerit pe juraţi încă de la apariţia sa pe scena super show-ului, cu atitudinea sa. Cu un fizic impunător, Sergiu a fost desemnat de showmanul Horia Brenciu drept cel mai înalt concurent de la X Factor din toamna anului 2014.

Pasionat de motoare şi, mai ales, de cascadorii cu motocicleta, Sergiu a suferit în urmă cu trei ani un grav accident de motocicletă, la peste 200 km/h, în urma căruia a stat în comă şase zile şi mai bine de o jumătate de an la Spitalul de Urgenţă. A suferit multiple fracturi, având şi acum un picior paralizat de la genunchi în jos.

Deşi a suferit foarte mult şi a scăpat cu viaţă doar printr-o minune, Sergiu mărturiseşte că primul lucru pe care l-a făcut când a ieşit din spital a fost să îşi cumpere o altă motocicletă, mai puternică. Sergiu le-a mărturisit juraţilor că s-a apucat de cântat de curând, mai exact când era în spital, din cauza durerilor puternice. „Am urlat într-atât de tare, încât m-au încurajat să încerc să văd dacă nu pot lua şi nişte note”, le-a povestit el juraţilor. În momentul în care a început să cânte aria Nessun Dorma, atât juraţii, cât şi publicul din sală au rămas pur şi simplu fără răsuflare.

Seara a fost încheiată în forţă, de Sorina Cladovan, o tânără studentă la Facultatea de Drept, care şi-a ales pentru apariţia pe scena X Factor o ţinută cu adevărat sclipitoare – rochie argintie cu paiete, dres negru şi pantofi albi cu sclipici. Sorina a vrut cu orice chip să-l cucerească pe rock-starul Bănică, aşa că în timpul interpretării sale a venit la masa juriului şi a dansat special pentru juratul X Factor, pe care îl place mult şi despre care spune că e sexy şi un adevărat gentleman. Dansul ei nu a fost însă suficient pentru X Factor, aşa că juraţii au trimis-o direct acasă.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here