joi, decembrie 12, 2024
AcasăRECOMANDARIInstrumentele muzicale ale viitorului

Instrumentele muzicale ale viitorului

Descoperă cum vor arată instrumentele muzicale ale viitorului și cum vor schimba acestea modul în care se va crea muzica în următorii ani.

Tehnologia a schimbat atât modul în care se creează muzica, dar și în ceea ce privește modalitățile prin care se ascultă aceasta. Așa cum s-a întâmplat și cu industria jocurilor de cazinou, care a trecut în era digital – cele mai importante platforme online sunt pe https://cazinoro.com/ – muzica modernă își desfășoară existența pe internet.

47% din muzică este redată și comercializată pe platformele de streaming, iar tinerii de până la 24 de ani ascultă muzică la radio online într-un procent de 91%. Iar instrumentele muzicale țin pasul și ele cu trendul, adaptându-se schimbărilor și pregătindu-se pentru viitor.

Muzica AI, muzica definitorie a noii generații

Inteligența artificială și-a “lansat” prima piesă muzicală în 1951 sub “îndrumarea” lui Alan Turing, unul dintre primii pasionați de conceptul de AI. Astăzi, datorită aptitudinilor de învățare, inteligența artificială studiază, analizează și identifică tipare în diferitele compoziții muzicale. Apoi poate crea combinații de sunete în moduri originale și unice, astfel încât piesele rezultate să creeze aceleași senzații precum cele oferite de creațiile umane.

În viața de zi cu zi, tehnologiile smart îi ghidează pe melomani în alegerile listelor cu piesele pe care le vor asculta. Aceste liste nu se mai bazează pe genuri și categorii, ci pe preferințele utilizatorului și pe ceea ce se numește “muzică de calitate”. Trupele și soliștii moderni încep să ia din ce în ce mai mult în considerare implementarea tehnologiilor inteligente, precum VR și AR în show-urile lor. Din cauza crizei sanitare show-urile clasice, din sălile de concerte, s-au mutat în mediul online.

Cererea de muzică pe platformele de streaming a cunoscut o creștere de 29, 3% în 2019, numărul plătitorilor pentru muzica în format digital fiind de 225 milioane la nivel global. În ciuda faptului că muzica digitală a scăzut la nivel de încasări cu 23, 5% în 2019 (iar cea din magazinele fizice cu 15%), criza sanitară a readus-o în atenția pasionaților în 2020. Iar viitorul pare să fie al muzicii “altfel”, așa cum o demonstrează și instrumentele muzicale concepute pentru melomanul modern.

Instrumentele cu care se va crea muzică în viitor

Nomis este un dispozitiv muzical conceput de Jonathan Sparks și presupune un instrument în forma unei roți octogonale amplasată între două turnuri luminoase. Acesta este dirijat cu ajutorul unui laptop, iar schimbul de semnale luminoase dintre turnuri se transformă în sunete care sunt prelucrate de AI. Holophone este un alt dispozitiv futurist care presupune transformarea sunetelor dintr-un sintetizator în imagini tridimensionale care pot fi vizualizate prin intermediul ochelarilor 3D. Holophone-ul conceput de Daniel Iglesia transformă până și sunetele umane în imagini și în piese muzicale ce par desprinse dintr-o altă lume.

Du-Touch se aseamănă cu un acordeon în privința designului, numai că nu are clape, ci niște taste. Poți cânta la el precum te joci, fiind un instrument muzical mult mai intuitiv decât orice alt dispozitiv muzical. Conceput de Jules Hotrique și Brun Verbruggh, acest dispozitiv dispune și de un sintetizator care ajută la crearea unei muzici fluide.

GePS este o mănușă muzicală care transformă mișcările mâinilor în sunete controlând multiple aplicații de pe un terminal inteligent. Frederic Robinson și Cedric Spindler sunt creatorii acestui instrument futurist. Toate aceste dispozitive muzicale concepute de om și controlate cu ajutorul AI reprezintă o mică parte din muzica viitorului.

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.