Importanța muzicii și a efectelor sonore în jocurile online

Muzica joacă un rol important în viața noastră. Este peste tot, ne înconjoară și prin intermediul ei reușim să comunicăm, dincolo de cuvinte și semne. Sunetele sunt cele ce au vindecat suflete și au unit oameni prin emoțiile transmise. Încă din antichitate, sunetele au stat la baza comunicării și apoi cuvântul.

Drept dovadă, muzica este în tot și toate. V-ați imaginat vreodată cum ar fi un film fără coloana sonoră? Ați practicat un joc fără muzica de fundal? Cu siguranță experiența ar fi fost alta în ambele cazuri.

S-a demonstrat științific faptul că muzica unește și ne influențează viața. Majoritatea oamenilor au diferite stări și senzații atunci când ascultă anumite melodii. Nu mai este un secret faptul că muzica este un instrument de control al emoțiilor.

Muzica poate fi un antidepresiv, contribuind și la scăderea stresului. Cântatul sau crearea de muzică duce la eliberarea de endorfine și astfel apare starea de relaxare. Se eliberează tensiunea din organism, scăzând nivelul de cortizol din sânge. Datorită muzicii, oamenii sunt mai relaxați, zâmbesc, se distrează, se simt bine. Datorită muzicii, oamenii devin mai vigilenți și, nu de puține ori, jucătorii ajung să petreacă ore întregi în fața ecranelor. Cu siguranță acest lucru se datorează și muzicii.

În jocuri și filme, muzica este cea care ne antrenează și ne ține captivi. Asociem acțiunile desfășurate cu muzica și de aici stările și emoțiile pe care le trăim. Muzica joacă un rol important în cadrul jocurilor online, aceasta determinând succesul unei producții video.

În procesul de creație al jocurilor video, există un departament care se ocupă cu muzica și coloana sonără. Putem spune că este jobul de ”designer de sunet” al jocurilor video, arta de a crea și implementa elementele audio în cadrul jocurilor.

Este foarte important ca muzica să fie bine implementată și în corelație cu partea video, doar putând fi creat sentimentul de realism în cadrul jocurilor. Chiar și cele mai vechi jocuri au avut sunete, folosind tehnologiile primitive din acele vremuri.

Jocurile sunt dinamice, iar acțiunea trece de la o stare la alta. În acest context, muzica și coloana sonoră trebuie să țină pasul cu evenimentele din joc. Asta înseamnă că designerul de sunet trebuie să creeze mai multe straturi de sunet care să se potrivească cu alegerile și mișcarea jucătorului, astfel încât fiecare efect de sunet și piesă muzicală să fie adecvată pentru ceea ce are loc pe ecran.

Designerii de sunet pentru jocuri video colaborează adesea cu compozitorii pentru a ajuta la crearea și editarea muzicii pentru joc. Deoarece mulți compozitori sunt externalizați, este responsabilitatea designerului de sunet să se asigure că respectivii înțeleg viziunea jocului.

Cu siguranță sunetul este foarte important în cadrul jocurilor video. Este nevoie de doar câteva secunde de joc pentru a realiza cât de important este sunetul și dacă respectiva creație te cucerește sau nu.

De la sunete de bază, cum ar fi reîncărcarea unei arme, până la jingle-uri emblematice, cum ar fi atunci când rezolvi un puzzle sau când termini o misiune, efectele sonore fac ca personajele virtuale, poveștile și jocurile pe care le practicăm să prindă viață.

Muzica este foarte importantă inclusiv în industria de gambling. Jocurile online de casino au succes și datorită muzicii și a sunetelor existente. Se știe că jocurile de tip slots sunt cele mai practicate în cazinouri. Ele sunt ușor de practicat, fără reguli, individualiste, dar în același timp sunt extrem de populare și grație sunetelor.

Studiile au arătat că dezvoltatorii încorporează muzică și efecte sonore în jocuri pentru a crea un sentiment de distracție pentru jucătorii de sloturi. Coloana sonoră induce iluzia că jocul este o experiență pozitivă, indiferent dacă jucătorul câștigă sau pierde.

Declanșând emoții plăcute în sufletul jucătorului, acest lucru îl face să-și suspende trăsăturile obișnuite de judecată și să se concentreze numai pe aspectele pozitive. Îmbinând muzica și sunetele cu tema jocului, dezvoltatorii generează ceea ce jucătorii percep ca fiind un mediu pozitiv.

Alte efecte, cum ar fi căderea monedelor sau luminile intermitente, toate contribuie la un sentiment general de succes, indiferent dacă jucătorul realizează profit.

În anii 1990, sloturile au avut doar cincisprezece efecte sonore, dar progresele tehnologice au dus la dezvoltarea efectelor sonore. S-a demonstrat că oamenii sunt atrași de sunetul jocurilor de tip slots, în special de volumul acestora. Câștigurile oferite de sloturile cu o gamă largă de muzică și efecte sonore devin mai memorabile, făcând astfel jocul mult mai atrăgător pentru jucător. Cu toții ați auzit sunetul monedei care cade într-o tăviță, acel clincket al câștigului. Plus toate celelalte sunete care anunță că respectivul jucător este fericitul câștigător al unu premiu.

Se spune că unii oameni ajung să fie atrași de slot machines prin prisma sunetelor acestora decât prin suma de bani pusă în joc. Oamenii ar trebui să conștientizeze că sentimentul de câștig oferit de muzica sloturilor nu este unul părtinitor.

În concluzie, muzica și suntele joacă un rol important în cadrul filmelor, jocurilor și jocurilor video pentru cazinouri. Cu siguranță cei ce realizeză coloana sonoră au și cunoștințe de psihologie, reușind astfel să le ofere oamenilor ceea ce vor să audă.

Prin stabilirea unui mediu plăcut, muzica și sunetele au puterea de a suspenda simțul realității al unui jucător în timp ce practică jocuri video de relaxare sau sloturi în cazinouri.

Succesul jocurilor, a filmelor sau a altor creații online este strâns legat de muzica și sunetele implmentate. Pe această bază, cazinourile online devin o formă de evadare undeva un jucător poate uita de viața de zi cu zi și se poate distra pentru câteva ore.

Important este ca noi, oamenii, să nu ne lăsăm duși de valul muzicii. Ne place să ne relaxăm, să ne distrăm, să ascultăm anumite genuri de muzică, suntem atrași de sunetele sloturilor, dar este bine să nu pierdem simțul realității. Practicați jocuri video cu responsabilitate, urmăriți filme cu măsură.

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here