Cezar Guna: “Nu îmi imaginam că în România, să cânți pe stradă poate fi atât de tare!”

Are 22 de ani, vine din Alexandria, iar cea mai mare pasiune a sa, pe lânga cea pentru muzică, o reprezintă automobilismul. In cele ce urmeaza vom afla povestea lui Cezar Guna, un cantaret de generatie noua, in plina ascensiune, poveste prezentata in cea mai mare parte chiar de el.

Cezar Guna și-a descoperit talentul încă de pe băncile școlii, când a făcut parte din cor. Ajuns la maturitate și prins într-un job care nu-l reprezenta și nici nu-l împlinea, Cezar a decis să plece în SUA prin programul Work & Travel. Cu toate că era apreciat în parcul de distracții din Ohio unde obținuse un loc de muncă, Cezar a știut că poate să facă mai mult, așa că a plecat în Los Angeles, unde a început să cânte pe stradă. A primit numeroase laude și aprecieri de la o mulțime de necunoscuți, ba chiar a avut șansa să interpreteze patru piese proprii la Wish Radio, în SUA. Cezar s-a întors în România fără să mai aibă nimic în afară de dorința de a cânta și speranța că va reuși prin muzică.

Și-a continuat reprezentațiile artistice și în București, unde inca poate fi ascultat și văzut în Centrul Vechi. „Uitându-mă în spate, văd că în 8 luni am ajuns la Global Records, care e cea mai tare casă de discuri din România, lucrez cu cei mai tari din toată România, urmează să lansez piese tari, și uite-mă unde sunt. Ușor, ușor, mă pun pe picioare și e fain sentimentul că am reușit să fiu mai bine decât anul trecut. Cred că mi se întâmplă asta pentru că eu m-am dedicat 100% muzicii. Neavând bani, studio, echipament sau un loc unde să cânt, am reușit să-mi pavez calea, nu am căutat scuze”, a declarat Cezar Guna la inceputul lunii decembrie.

Acum, Cezar Guna cânta in diverse localuri, dar si pe stradă, unde are adevărate concerte cu bis, aplauze și urale. Oamenii se bucura de muzică alături de el, iar pentru artist toată această experiență reprezintă un vis împlinit.

Pe plan profesional, artistul a lansat alături de Global Records, 5 piese: „Nino nino”, „Baby Benz”, „Cerculețe”, „Scorpion” și „Atingerea ta”, toate in ultima luna.

Dar, pentru a ajunge aici, Cezar a întâmpinat multe dificultăți. A venit în București cu 200 lei și o pereche de adidași. A locuit o perioadă la niște prieteni, pentru că nu avea bani de chirie. „Voiam să fac bani din muzică, dar toți oamenii îmi ziceau că sunt nebun, că o să mor de foame. M-am dus în centru cu boxa și am început să cânt. Ușor, ușor – au început să apară și banii”, își amintește Cezar.

Din banii câștigați, și-a cumpărat microfon, stativ și o boxă. „Mi s-a întâmplat să cânt 40 de minute și să fac 3 lei. M-am simțit foarte prost, deznădăjduit. De fiecare dată când merge prost, nu renunț, merg mai departe. Și abia când nu îmi mai pasă dacă fac sau nu bani, încep să vină banii”, a povestit artistul.

Lucrurile s-au echilibrat, în timp. Oamenii au ajuns să îl cunoască și să îl aprecieze pe tipul care cântă în Centrul Vechi: „Nu îmi imaginam că în România, să cânți pe stradă poate fi atât de tare! Eu cu boxa mea și 100 de oameni care cântau cu mine piesele. Cu urlete, aplauze. Totul super natural, organic. Lumea rămânea pentru că se distra! E ca un efect de domino de bună dispoziție. De obicei, dansez, vorbesc cu ei, îi motivez. Le-am zis să meargă la vot, de exemplu”, a spus Cezar Guna.

Cezar a reușit să se pună pe picioare din punct de vedere financiar: „Am reușit să pun bani deoparte și să îmi cumpăr lucrurile de care aveam nevoie. În 8 luni de când am venit în București cu 200 lei, o pereche de adidași și o boxă, am reușit să mă pun pe picioare, am lansat deja câte piese și clipuri. Urmează să lansez altele, am semnat cu Global Records. Am reușit să ajung mai bine decât eram anul trecut, iar asta e ceva extraordinar pentru mine”, a mai povestit tanarul cantaret.

Chiar daca sunt 4 ani de atunci, trebuie mentionat ca 2015 a fost anul care a dat startul carierei sale muzicale, atunci cand Cezar Guna s-a facut remarcat printr-o prestatie excelenta pe scena unui festival de muzica din Alexandria. La scurt timp, la inceputul lui 2016, a lansat prima piesa, insotita de videoclip – “Cezar feat. Tamy – Te Voi Astepta”.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here