duminică, iulie 21, 2024
AcasăARTIȘTI ROMÂNIClaudia Pavel a lansat un proiect muzical special pentru copii din Romania

Claudia Pavel a lansat un proiect muzical special pentru copii din Romania

de la filmarile videoclipului claudiei pavel
de la filmarile videoclipului claudiei pavel

Pe 1 iunie Claudia Pavel, aka Cream, a lansat un proiect interesant, ceva care nu s-a mai facut la noi in tara. Este vorba de „Cantecele literelor” cu Academia Micilor Artisti la care a filmat cu 25 de copii pentru 29 de videoclipuri in 3 zile.

„Proiectul s-a nascut datorita lui Noah, fiul meu, pentru ca atunci cand era mai mititel imi doream sa-i pun o piesa in limba romana cu literele; copii, trebie sa invete literele cand sunt mici, si sa le invete din joaca.

filmari pentru videoclipuri
filmari pentru videoclipuri

Nu existau decat din joaca, in limba engleza, in franceza si in toate limbile pamantului. Si in limba romana nu exista un proiect muzical distractiv, educativ si modern in acelasi timp. Proiectul se numeste „Cantecele literelor” si poate fi ascultat pe pagina de Youtube al Academia Micilor Artisti. Am facut niste cursuri/workshopuri la Scoala Waldorf Sophia din Brasov si proiectul l-am inregistrat cu copii de la scoala Waldorf, niste copii extraordinari de muzicali. Filozofia Waldorf include un instrument in viata copilului, deci fiecare copil de acolo studiaza un instrument. Invata in joaca si e o filozofie care pe mine m-a atras foarte tare si atunci copii de acolo s-au potrivit manusa proiectului, sunt de fapt copii care au absolvit Academia Micilor Artisti, ei de fapt au participat la inregistrarea albumului.

Pe 1 iunie se va lansa litera A, o sa lansam cate o litera pe saptamana, am filmat 29 de videoclipuri in 3 zile – 3 minute de fiecare. Un adevarat record. Cu 25 de copii, alaturi de Noah – care are 8 ani si jumatate, termina clasa 1. Totii copii au rolurile principale. A fost un adevarat maraton. A fost o nebunie dar ei au fost foarte implicati inca de la inceput. O mare experienta pentru copii sa mearga intr-un studio profesionist, sa inregistreze piesa ca dupa aia sa filmeze un videoclip pe o panza verde, in croma.

noah si doua fetite
noah si doua fetite

Ca pe urma sa se vada pe tv in desene animate este fascinant. Au invatat multe. Apoi vor merge cu mine la Neatza, la Teo, sa aiba experienta platoului de televiziune. E un proiect foarte cool pentru ca include copii. Copii sunt foarte incantati ca fac parte din acest proiect. Mi-au si spus, cat de extraordinar e sa le facem cadou copiilor din Romania acest proiect ca si ei sunt constienti de faptul ca vor scrie istorie”, ne-a povestit solista.

Am aflat de la ea ca acest proiect a fost ideea surorilor Pavel – Claudia si Paula, pentru micutul Noah. „Am fost ajutati de Miron si Angelica Moga iar impreuna cu Alex Luft am compus impreuna piesele”, a continuat Claudia care este foarte incantata de ce a iesit.

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.