EXCLUSIV! Interviu cu DJ Clanker Jones, cel care a creeat conceptul de muzică electronică combinată cu folclor românesc

Putini stiu cine e cel care a creeat conceptul de muzică electronică combinată cu folclor românesc. Se numeşte Bogdan Alexandru, are 33 de ani, este din Bacău şi a fost DJ la mai multe posturi de radio. Tânarul s-a reinventat şi a adus pe piaţă un concept nou, cel de muzică electronică combinată cu folclor romanesc. I-am aflat povestea celui care a făcut să tresare publicul la Untold şi nu numai, cu ritmurile melodiei „Constantine, Constantine” intr-un nou stil.

Traiestemuzica.ro: Am aflat că tu eşti „vinovat” de noua idee, că eşti cel care a creeat conceptul de muzică electronică combinată cu folclor românesc… Practic ai remixat pielele vechi…

DJ Clanker Jones: Da, deşi s-a spus că Dimitri Vegas & Like Mike au remixat piesa “Constantine, Constantine”, eu sunt autorul ei.

Cum ai ajuns să inventezi acest stil?

Acum trei ani mi-am propus să introduc în cultura şi muzica românească piese din folclorul românesc cu muzică electronică, era ceva ce nu mai exista până atunci. Un concept nou. Sunt primul, nu a mai făcut nimeni acest lucru. Am vrut să scot în evidenţă şi lumea să ştie că există acest concept. Am reuşit să-l duc la nivelul de festival, melodiile find puse de cei mai mari DJ ei din lume. Lumea încă nu şie de cine sunt făcute piesele remixate “Constantine, Constantine” sau „Cine a pus cârciuma în drum”, de acum doi ani. Au fost câteva reportaje la televizor, articole pe toate site-urile dar nimeni nu ştia adevărul. S-a spus că a fost făcută de Dimitri Vegas & Like Mike, cei mai tari în lume, din Belgia, de la Tomorowland. Ei sunt DJ numarul 2 in lume, care au fost la Untold, două veri la rând.

De când faci muzica?

Mi-a plăcut foarte mult muzica populară, chiar de mic. Am fost acum 10-12 ani DJ la nişte nunţi. Şi de atunci mi-a rămas asta în cap. Am avut alt nume de DJ inainte si a trebuit să renunţ la el. Şi a trebuit să ies cu ceva nou, cu care să mă identific. Şi singura chestie care mi a plăcut să o fac întotdeauna, a fost să duc folclorul românesc undeva unde nu a fost dus nicioadată, pe scenele muzicii electronice internaţionale. In toate festivalurile din lume, inclusiv la radio. Am lansat şi piesa, „Sălcioara”, care e pusă in fiecare dimineaţă la Radio Zu, de Mihai Morar.

Ce ai făcut inaine de a fi DJ. Clanker Jones?

Am avut emisiune la Vibe FM, am avut alt nume, DJ – Khan. Am avut emisiune la One FM, la Vibe FM, o perioadă am colaborat la Kiss FM, Dance FM, exact când s-a lansat si am plecat cu ei la drum. La un moment dat am simţit că trebuie să se termine călătoria cu Dj – iala pentru că nu mai era nimic de făcut. Am decis să închei vechea poveste şi aam vrut să o iau de la capat, cu alta. Am schimbat tot, conceptul, povestea…. Totul a pornit de la o simplă piesă făcută în două ore. Un remix la “Mână calul, vizitiu”, care are cele mai multe vizualizari pe canalul meu. Şi atunci mi-am dat seama ca asta e calea pe care trebuie sa o urmez şi asta trebuie sa fac.

Cum a fost prima oară? Cum ţi-ai dat seama că ai succes?

Prima oară când am făcut o astfel de piesă a ajuns în toate cluburile. Într-o săptămână a ajuns în cluburi. Toată lumea îmi trimitea filmări, că rupe piesa şi este difuzată peste tot. Şi aşa mi-am dat seama. Am făcut piesa în două ore, am pus o pe Youtube şi în patru zile m-au căutat cei din cluburi. Luni am urcat-o pe Youtube şi joi mi-au cerut toţi piesa.

Cu cine mai colaborezi? Cine e vocea feminină de pe peisele tale?

Se numeşte Verona Adams şi e din Galaţi. Cu ea am făcut piesele astea şi le-am refăcut sută la sută. Am facut şi alte piese cu ea şi au avut succes, “Bucovina plai cu flori”, apoi am făcut “Cârciuma din drum” şi “Constantine”. Pe partea artistică mai colaborez cu un grup de fete, Fetno se numeşte şi e creat de Anca Niţă. Ei au coregrafii făcute pe piesele mele.

Ce planuri ai pentru viitor?

Vreau să duc acest concept în toată lumea, muzica folclorică, care ne reprezintă ca români, în toată lumea. Avem o muzică frumoasă, e păcat să o irosim. Aş vrea să colaborez cu interpreţi consacraţi de muzică populară şi să ajung la Tomorowland în Belgia.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here