La 100 de ani de la Marea Unire, Damian Drăghici transformă șlagărele în hituri

Cu ocazia celebrării a 100 de ani de la Marea Unire, respectiv a 159 ani de la Mica Unire, Damian Drăghici anunță lansarea unui proiect muzical unic, ce se desfășoară pe durata întregului an și care se va încheia pe 1 decembrie.

damian draghici marea unire 100 ani

Proiectul „Marea Unire: 100 de ani, 100 de piese“ reunește legende ale muzicii românești, generații și genuri muzicale diferite, de la muzică ușoară, romanță și muzică lăutărească, până la piese dance și sunete contemporane. Secretul acestor melodii interpretate de marii artiști care au încântat sufletul românilor și care au rezistat în timp va fi transmis mai departe artiștilor de astăzi.

„Istoria noastră, a românilor, este, de fapt, și istoria noastră culturală și, mai ales, cea muzicală. Ne ia ani de zile în școală, de la clasa I și până la terminarea facultății, să învățăm, să studiem și să memorăm date și fapte istorice. Și, totuși, ne este mult mai ușor să comunicăm oricând și oriunde prin muzică și să ținem minte, fără să ne dăm seama, orice melodie românească cunoscută, orice șlagăr. Ne-am gândit ca anul acesta să readucem în atenția generației tinere cele mai cunoscute 100 de melodii romanești, din 1918 și până astăzi, din toate stilurile muzicale, reinterpretate alături de majoritatea artiștilor români“, a spus Damian Drăghici.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here