MarkOne1 şi The Brothers au lansat videoclipul piesei „Tâlhărie pe faţă“

MarkOne1 şi The Brothers este un proiect puţin neobişnuit pe piaţa muzicală românească, unul de hip-hop combinat cu rock, din care fac parte cunoscutul rapper MarkOne1 impreuna cu chitaristii Flavius Suciu si Toni Dijmarescu.

markone1 the brothers videoclip talharie pe fata

În noul single, „Tâlhărie pe faţă“, care marchează începutul colaborării cu Universal Music România, se vorbeşte despre problemele apăsătoare din România, înstrăinarea pădurilor şi a zăcămintelor, dezmembrarea sau lăsarea în paragină a industriei şi, cel mai trist, nepăsarea celor care pot opri toate acesta. Dictaţi de conştiinţă, luptăm prin muzică.

„Până în anul 2001, am trăit în America şi Mexic. Am stat 27 de ani în străinătate. M-am întors plin de speranţe, să-mi fac o nouă viaţă în ţara mea natală, România. Mă uitam la ştiri şi mă bucuram când vedeam că sunt făcute public diverse probleme şi sunt dezbătute pe posturile TV. Nu a durat însă mult şi am realizat că era vorba doar de ştiri pentru a face rating şi că infractorii vor scăpa nepedepsiţi. Cred că mai grav este că cei de la putere sunt, până la urmă, şi cei care vând ţara, ne distrug viitorul şi lasă în urmă numai ‘praful de pe toba mare’ pentru următoarele cinci generaţii. Se distrug fabricile, se vinde petrolul românesc, gazele naturale şi bogăţiile de la Roşia Montană, care are cel mai mare zăcământ de aur şi metale preţioase din Europa. Pentru bani sunt în stare să lase străinii să extragă gazele de şist prin fracturare hidraulică şi să defrişeze pădurile pentru a vinde lemnul în Occident. Mă doare că nu ne exploatăm resursele şi dăm dreptul unor străini să ne distrugă ţara. Aproape că nu mai pot să mă uit la ştiri, m-am săturat să văd cum cei de la putere sunt prinşi furând, fiind ulterior eliberaţi, iar ţara nu recuperează niciun leu de la ei. Din cauza asta am ajuns să fac din nou piese cu teme politice“, a spus MarkOne1.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here