Trupa 2Români, formată din Dan Helciug si 1-Q Sapro, a lansat melodia „U.E.“

Nemulțumiți de felul în care românii sunt văzuți și tratați în Uniunea Europeana, Dan Helciug și 1-Q Sapro s-au aliat într-un proiect muzical inedit și original și lansează single-ul ”U.E.”,care pledează pentru recunoașterea corectă a statutului de cetățean european al românului.

2 romani

Proiectul muzical al celor 2 artiști se numește ‘’2Români’’ și propune un stil nou muzical, cu multe influențe, o combinație unică între muzică, teatru, poezie satirică și poezie socială. Sătui de piesele siropoase tip Eurovision, Dan Helciug și 1-Q Sapro aduc în prim plan prin trupa ‘’2Români’’ mesajul social, în stilul lor inconfundabil.

„Povestea piesei ”U.E.” este simplă și se învârte în jurul unui român care a plecat din România pentru o viață mai bună dar care, în schimb, se lovește de prejudecăți. Mesajul social al piesei transmis sub formă satirică pledează pentru recunoașterea statutului de cetățean european şi în cazul românilor. Un întreg popor nu poate fi judecat după câteva elemente negative, în vreme ce valorile sunt ignorate”, a spus Dan Heciug.

Deși cei doi artiști au pornit de la premisa de a schimba mentalități, single-ul ”U.E.” s-a și lovit de prejudecăți la Eurovision, unde a fost respins „pe motiv de cenzură” după cum consideră Dan Heciug și 1-Q Sapro. „Emigrant, ignorant, xenofob, arogant, discriminare…cred că este pentru toți un loc sub soare” iată câteva versuri care au deranjat cenzura de la Eurovision. Muzica a devenit un șablon învechit, mai ales la Eurovision , și se simte nevoia unei schimbări generale”, a adăugat Dan Helciug.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here