Trupa Melodi a lansat melodia „Îmi place toba mare“, pe ritmuri pop-rock cu ţambal

Vă aduceţi aminte de trupa Melodi, cea care a ajuns până în semifinale, sezonul trecut, la „Românii au talent”, şi a uimit juriul cântând la ţambal o piesă de la Metallica? Experienţa concursului i-a făcut pe artişti să-şi ia şi mai mult avânt pe plan muzical.

Trupa Melodi

Ei bine, trupa Melodi dă dovadă că orice artificiu făcut în muzică îţi aduce satisfacţii uriaşe. Aşa se întâmplă şi în cazul membrilor trupei care a lansat piesa „Îmi place toba mare”. Putină lume şi-ar putea imagina că ţambalul ar putea fi „cheia“ succesului, instrument regăsit în compoziţia melodiei proaspăt scoasă din studioul de producţie.

Single-ul, pe care Trupa Melodi îl prezintă, este o combinaţie de versuri amuzante, pe ritmuri balcanice şi pop-rock. Ideea de bază a pornit de la complexitatea de instrumente-de la tobă, chitară electrică, până la fluier şi acorduri de ţambal. Interesant este şi aspectul că trupa are doi solişti-fată (soţia lui Alexandru, managerul trupei şi instrumentist la ţambal) şi băiat, dar şi dansatori-cuplu. De producţia piesei s-au ocupat atât soliştii trupei cât şi Alexandru Micu.

Trupa Melodi are o vastă experienţă, pe piaţa muzicală de la noi, de mai bine de 8 ani. Managerul, dar şi cel care stăpâneşte cel mai bine ţambalul, Alexandru Micu, alături de soţia lui, a reuşit să pună bazele acestei trupe, având la activ colaborări cu artişti consacraţi de la noi, precum Marcel Pavel, Connect-R, Andra, Adrian Enache, Andreea Bănică, Paula Seling sau Ovi Jacobsen.

În 2002, am început studiile universitare la Academia de Muzică ‘Gheorghe Dima’, din Cluj-Napoca, la clasa de percuţie a lui Grigorie Pop. În anul 2007 am început studiul muzicii contemporane şi a jazz-ului la clasă de ţambal a profesorului Luigi Gaggero, la Conservatorul Naţional din Strasbourg, şi, în paralel, la Universitatea ‘Marc Bloch’, unde am studiat muzicologia şi artă jazz-ului contemporan. Am considerat că pot împărtăşi din experienţa mea muzicală, iar acest aspect m-a determinat să înfiinţez Trupa Melodi şi, noi ca trupă, să prezentăm o piesă inedită, publicului nostru. Aşa a ieşit Îmi place toba mare, o producţie amuzantă, cu elemente balcanice şi instrumente inedite. Cel mai atractiv este ţambalul, instrument pe care-l stăpânesc cu precizie şi dăruire“, precizează muzicianul.

Citeste si despre:

TBoys au lansat „La Vale", colaborare româno-portugheză, alături de Krissa și Rickardo Priceless
Ilinca Stan, tânăra pe care publicul a urmărit-o pe scena Românii au talent, lansează piesa „Copii”
Mădălina Lungu a lansat videoclipul piesei "Șoapte de iubire"
Trupa Bere Gratis și Teodora lansează “Ce mai faci, copile?” o piesă emoționantă

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here