luni, iulie 22, 2024
AcasăARTIȘTI ROMÂNIVita de Vie a lansat, prin live streaming, noul single "84-85 Muzica...

Vita de Vie a lansat, prin live streaming, noul single „84-85 Muzica nu moare niciodata!”

Vita de Vie a lansat, in seara zilei de 18 martie, in cadrul unui eveniment desfasurat cu usile inchise si transmis live pe pagina de facebook, single-ul „84-85 Muzica nu moare niciodata”.

“Stati acasa si venim noi la voi, live, pe Facebook. Lustruiti-va castile sau stergeti de praf boxele, dam totul live. #muzicanumoareniciodata” a fost indemnul lansat de formatie pe canalele de social media.

Noul single, ce va fi insotit de un videoclip, este un takeover al melodiei „84-85” de la Subcarpati.

„Anul trecut am facut un battle muzical cu Subcarpati, eveniment in cadrul caruia trebuia sa interpretam cateva melodii de-ale lor, in stilul nostru. Inca de la prima auditie, „84 – 85” ne-a intrat adanc in suflete si nu a mai iesit. Am reusit sa o reorchestram intr-o varianta care ni se potriveste manusa si care cred ca evidentiaza frumusetea ei universala” – a declarat Adrian Despot.

Cantecul are la baza o veche melodie lautareasca, melodie care a mai fost adaptata de Maria Raducanu si Robin and the Backstabbers.

“E foarte interesant cum cel putin 4 artisti, din zone muzicale total diferite, au fost atrasi de-a lungul timpului de acest cantec, aparent banal. E ceva acolo care ne-a strans pe toti ca pe niste insecte in jurul becului. Pe noi ne-a “virusat” varianta Subcarpati, care se indeparteaza sensibil de original. De la ei am preluat si am dus lucrurile mai departe, ca un fel de “telefonul fara fir”. Si poate ca varianta noastra va genera la randul ei alte variante si va influenta alti artisti. De aici si titlul piesei: „Muzica nu moare niciodata”. Tehnic, am realizat un cantec foarte intens si foarte dens in influente. Este bazat pe o veche melodie lautareasca, innobilata cu accente folclorice romanesti si bizantine, armonizata in stil celtic, pe un fond ritmic southern rock. La o prima citire a insiruirii de mai sus, pare ca elementele enumerate nu au nicio legatura intre ele. Dar da play si ai sa vezi cum lucrurile incep sa se lege ca prin magie, nimic nefiind fortat, totul curgand de la sine cursiv, intr-un mod metafizic, ancestral. Tocmai din cauza acestei diversitati multiculturale, in cadrul lansarii vom face o „disectie” a piesei, botezata  Walkthrough. Vom extrage pe rand toate temele si le vom exemplifica live, povestindu-le originile si influentele, reasambland apoi piesa pe layere. Poate astfel vom descoperi impreuna ce ne fascineaza pe toti la acest cantec. Si daca tot o sa avem instrumentele cu noi, posibil sa va mai cantam ceva”, a mai declarat Adrian Despot.

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.