A fost lansată coloana sonoră a filmului “BLACK PANTHER: WAKANDA FOREVER”

Muzica este produsă de Ryan Coogler, Ludwig Göransson, Archie Davis și Dave Jordan și include 19 piesa originale de la Rihanna, Tems , OG Dayv, Future, Fireboy DML, Stormzy, Snow Tha Product, E-40, C-Kay, PinkPantheress și mulți alții.

Single-ul principal al Rihannei, “Lift Me Up“, face istorie săptămâna aceasta, devenind cea mai adăugată melodie din istoria radioului american, strângând cele mai multe play-uri într-o singură zi și cea mai mare audiență într-o singură zi.

“The Black Panther: Wakanda Forever – Music From and Inspired By” include peste 40 de artiști internaționali înregistrați în Lagos, Nigeria, Mexico City, Londra și Los Angeles. Artiștii prezentați includ Rihanna, Tems, Fireboy DML, OG DAYV Ft. Viitorul, CKay Ft. PinkPantheress, E-40 și mulți alții.

Ludwig Göransson, care are două Emmy®, două Grammy® și un Oscar® la creditul său, a compus și a produs atât partitura, cât și melodiile originale de pe coloana sonoră. Munca sa extinsă reprezintă colaborări cu artiști (Childish Gambino, Adele, Haim, Justin Timberlake), precum și munca sa în filme și seriale TV (Black Panther, Creed, The Mandalorian) l-au făcut să fie calificat în mod unic pentru a conduce ambele părți ale peisajului sonor.

Pentru a patra colaborare cinematografică, “Black Panther: Wakanda Forever”, Coogler și Göransson și-au propus să creeze un peisaj sonor inovator în care Göransson spune: “Cântecele și partitura sunt una.” Cei doi artiști au vorbit despre această abordare încă din zilele lor în care frecventau USC Film School și, în cele din urmă, au făcut-o realitate cu “Black Panther: Wakanda Forever”.

În ceea ce a devenit o muncă masivă de dragoste, Göransson a petrecut peste 2500 de ore înregistrând partitura și coloana sonoră – care a implicat șase studiouri, pe trei continente și cinci țări. Pe parcursul filmului, publicul va auzi peste 250 de muzicieni, două orchestre, două coruri și peste 40 de vocaliști. Coogler a fost strâns implicat în crearea muzicii filmului, de la co-scrierea versurilor pe piesa Rihanna „Lift Me Up” până la sugerarea coperta piesei „No Woman, No Cry” a lui Bob Marley, interpretată de cântăreața/compozitorul nigerian Tems și combinat cu „Alright” al lui Kendrick Lamar trailerul viral al filmului.

Göransson a spus: “Eu și Ryan am vorbit despre importanța creării unei călătorii captivante a sunetului și a vocii. Dacă am folosit o melodie în film, am vrut să fie întreaga melodie și să fie conectată la poveste. Din punct de vedere tematic, am vrut să mutăm publicul de la durere la sărbătoare. Când asculți coloana sonoră, poți să închizi ochii și să retrăiești experiența filmului. Aceasta a fost intenția.”

Având în vedere că povestea este inspirată atât din cultura nigeriană, cât și din cultura mezoamericană, au fost organizate sesiuni de înregistrare atât în ​​Lagos, Nigeria, cât și în Mexico City, Mexic, precum și în studiourile Abbey Road din Londra. Producătorii au lucrat cu artiști populari din Lagos, inclusiv Tems, care a devenit un focar de inovație muzicală. În plus, pe coloana sonoră apar rapperi și artiști emergenti din Mexico City, inclusiv rapperul Pat Boy, care cântă în întregime în maya.

În timp ce se afla în Mexico City, Göransson a lucrat îndeaproape cu arheologul muzical Alejandro Rojas pentru a explora și cerceta muzica mayașă. Instrumentele originare atât din cultura nigeriană, cât și din cea mezoamericană au fost prezentate în crearea peisajului sonor.

The Black Panther: Wakanda Forever – Music From and Inspired By tracklist:

 • Lift Me Up Performed by Rihanna
 • Love & Loyalty (Believe) Performed by DBN Gogo, Sino Msolo, Kamo Mphela, Young Stunna and Busiswa
 • Alone Performed by Burna Boy
 • No Woman No Cry Performed by Tems
 • Árboles Bajo El Mar Performed by Vivir Quintana and Mare Advertencia
 • Con La Brisa Performed by Foudeqush and Ludwig Göransson
 • La Vida Performed by Snow Tha Product featuring E-40
 • Interlude Performed by Stormzy
 • Coming Back For You Performed by Fireboy DML
 • They Want It, But No Performed by Tobe Nwigwe and Fat Nwigwe
 • Laayli’ kuxa’ano’one Performed by ADN Maya Colectivo: Pat Boy, Yaalen K’uj, All Mayan Winik
 • Limoncello Performed by OG DAYV featuring Future
 • Anya Mmiri Performed by CKay featuring PinkPantheress
 • Wake Up Performed by Bloody Civilian featuring Rema
 • Pantera Performed by Alemán featuring Rema
 • Jele Performed by DBN Gogo, Sino Msolo, Kamo Mphela, Young Stunna and Busisw
 • Inframundo Performed by Blue Rojo
 • No Digas Mi Nombre Performed by calle x vida and Foudeqush
 • Mi Pueblo Performed by Guadalupe de Jesús Chan Poot

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here