Dua Lipa lansează mult așteptatul său album – „Radical Optimism”

Dua Lipa, forța globală a muzicii pop, laureată a trei premii GRAMMY și șapte premii BRIT, a lansat cel de-al treilea album al său, „Radical Optimism”, așteptat cu mare interes. Albumul include piese precum energica „Illusion”, „Training Season” și euforica piesă de club „Houdini”, care a devenit cel mai longeviv solo Nr. 1 al lui Dua pe UK Airplay Charts și a adunat peste 12 milioane de vizualizări pe YouTube în primele 24 de ore de la lansare. „Houdini” a primit laude unanime din partea presei, inclusiv Billboard și Rolling Stone, care au descris piesa ca „un deliriu dansant neo-psihedelic”, până la Pitchfork și Vogue, care au numit-o „o lecție de măiestrie pop”. „Houdini” a urmat după hitul „Dance The Night” din senzația box-office Barbie, care a ajuns pe lista scurtă a premiilor Oscar și a primit nominalizări la Golden Globes, Critics Choice Awards și GRAMMYs.

„Am scris acest album în perioada mea de singurătate”, spune Dua. „Mereu ajungeam în studio cu o poveste amuzantă, și fiecare dintre ele a inspirat câte o piesă diferită. A existat o lejeritate și o sinceritate pe care nu le-am avut anterior.”

În procesul de creație al albumului, Dua a colaborat cu o echipă de colaboratori de bază, inclusiv Caroline Ailin, Danny L. Harle, Tobias Jesso Jr. și Kevin Parker.

Artista adaugă: „Experiențele și modurile de lucru ale tuturor s-au armonizat atât de bine, atât ca prieteni, cât și muzical vorbind. Am fost foarte deschiși unii cu ceilalți, și în acea încăpere m-am simțit vulnerabilă și liberă să vorbesc despre experiențele mele. Muzicalitatea era atât de bogată și încântătoare, încât am vrut să mă implic complet.”

Dua descrie „Radical Optimism” ca fiind „pop psihedelic”, menționând că „există pauze muzicale și un amestec de sunete diferite, iar când asculți cu ochii închiși, ți se prezintă o lume foarte vizuală.” Albumul a fost inspirat de propriul proces de autodescoperire al lui Dua și vorbește despre bucuria pură și fericirea de a avea claritate în situații care păreau odată imposibil de înfruntat.

Rolling Stone a numit albumul „extaz pop”, subliniind că este „unic și total Dua Lipa: pop dansant plin de încredere, cu replici spirituale perfecte pentru descrieri pe Instagram.”

Dua a anunțat recent primele date ale turneului pentru promovarea albumului „Radical Optimism”, cu concerte în Berlin, Pula și Nimes în luna iunie, care s-au vândut imediat. În plus, Dua va debuta pe scena Pyramid ca artista principală de vineri seara la festivalul Glastonbury de anul acesta, pe 28 iunie, și va susține un concert la celebrul Royal Albert Hall din Londra pe 17 octombrie, eveniment care de asemenea s-a vândut imediat.

Dua Lipa a atins statutul de superstar atât pe scenă, cât și în afara ei, datorită pasiunilor sale numeroase dincolo de muzică. În 2022, Dua a lansat Service95, o platformă editorială globală dedicată stilului, culturii și societății, care acum include un buletin informativ săptămânal, clubul de carte Service95 și podcastul Dua Lipa: At Your Service, care a fost lăudat de The Sunday Times și The Guardian, fiind numit unul dintre cele mai bune podcasturi ale anului 2022 de către Spotify. După ce a apărut pe coperta fiecărei reviste de modă importante la nivel mondial, de la Vogue și ELLE la W și Dazed, Dua și-a adăugat titlul de „designer” în CV în 2023, când a co-proiectat colecția „La Vacanza” de la Versace alături de însăși Donatella Versace, considerată de Vogue „cea mai fierbinte colaborare a verii.”

Albumul „Radical Optimism” cu toate piesele este disponibil aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.