Kanye West scrie istorie cu noul album – cel mai mare debut al anului

“Donda” a cucerit topurile muzicale din 11 tari, incluzand si SUA, UK, Australia si, pentru prima oara, debuteaza pe primul loc si in Franta, Italia si Suedia. In acelasi timp, “Donda” a stabilit un nou record de streamuri pe Apple Music, unde a ocupat primul loc in 152 teritorii.

Lansat pe 29 august 2021, “Donda” este cel mai mare debut al anului, cu 520.000 de unitati in prima saptamana de cand a fost lansat. Albumul a adunat peste 775 milioane de streamuri la nivel mondial – peste 442 milioane pe Spotify si peste 242 de milioane pe Apple Music.

“Donda” a fost ascultat la trei evenimente istorice transmise live – pe stadionul Mercedes Benz din Atlanta și Soldier Field din Chicago – fiecare dintre acestea doborând recordurile globale ale Apple Music pentru transmisiuni live.

Seria numeroaselor recorduri doborate de catre “Donda” include si cel mai mare numar de ascultari pe Spotify in primele 24 ore, dar si pe Apple Music.

Kanye Omari West este un rapper, producător muzical, compozitor de muzică, creator de modă și antreprenor american. Crescut în Chicago, West a devenit cunoscut ca producător la Roc-A-Fella Records la începutul anilor 2000. A compus mai multe șlagăre pentru artiști ca Jay Z și Alicia Keys, urmand apoi o carieră solo ca rapper, bucurandu-se succes critic și comercial pe scară largă. Kanye West este printre cei mai apreciați muzicieni ai secolului 21 și este unul dintre cei mai bine vanduți artiști din toate timpurile. El a câștigat un total de 21 de premii Grammy, făcându-l unul dintre cei mai premiați artiști din toate timpurile.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here