„Now And Then” – povestea ultimului cântec semnat The Beatles și lansat azi

The Beatles au lansat noul si ultimul lor single, mult așteptatul „Now and Then”. Este o melodie puternică din punct de vedere emoțional, scrisă de John Lennon în anii 1970, dar finalizata in colaborare cu Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr, cântând împreună. Este o poveste muzicală cu totul unică: John Lennon lasă o melodie neterminată, dar ani mai târziu, prietenii lui se adună pentru a o completa pentru el, pur și simplu din dragoste și frăție muzicală. Este o ultima capodopera pe care Beatles și fanii lor o merită.

Acest cântec este un vis in care Paul McCartney a investit ani de zile. A produs „Now and Then” cu Giles Martin, cu pianul și vocea lui John originale din 1977, chitara lui George din sesiunile din 1995 și Ringo cântând la tobe în 2022.

Adevărata minune a „Now and Then” este impactul emoțional masiv al piesei în sine. „Evident, nu a fost asa, dar pare că si cum John l-a scris pentru Paul, într-un mod foarte emoționant”, a spus producatorul Giles Martin pentru Rolling Stone. Aceste detalii reies clar din versuri si din emotia care se simte la fiecare acord.

Pentru a înțelege cu adevărat capodopera „Now and Then”, trebuie să ne familiarizăm cu procesul creativ pe care cei patru membri ai trupei l-au urmat înainte de a înregistra această piesă. Fiecare dintre ei a contribuit cu idei și experiențe personale pentru a crea o piesă care să reflecte starea lor emoțională în acel moment.

John Lennon a fost cel care a propus inițial ideea pentru „Now and Then”. El s-a inspirat din propria sa viață și a dorit să transmită un mesaj puternic despre schimbare și evoluție. Paul McCartney a adăugat elemente melodice distinctive și a contribuit cu versuri care să completeze povestea. George Harrison a adus influențe muzicale unice și a adăugat o notă de profunzime în melodie. Ringo Starr, cu talentul său la tobe, a dat piesei ritmul perfect.

„Now and Then” este mult mai mult decât o simplă piesă – este o expresie a trăirilor și emoțiilor celor patru membri ai trupei înainte de a se despărți. Versurile acestei piese transmit un mesaj puternic despre acceptarea schimbărilor și despre importanța de a merge mai departe în viață.

Povestea cantecului a început în anii 1970, după ce John a renuntat la celebritate pentru a fi soț pentru Yoko Ono si tata pentru fiul Sean. „Now and Then” a fost initial un demo cantat de John la pian, pe o casetă demonstrativă. Yoko le-a dat caseta lui Paul, George și Ringo când au cântat împreună pentru documentarul Anthology din 1995.

Multi ani mai tarziu Paul a terminat „Now and Then” cu producătorul Giles Martin, fiul și moștenitorul lui George Martin. Cântecul a fost posibil datorită tehnologiei de separare a sunetului pe care Peter Jackson și echipa sa audio au folosit-o pentru documentarul Get Back din 2021, separand vocea lui John de șuieratul casetei și eliminand zgomotul de fond. Totul a fost posibil cu ajutorul tehnologiei AI.

Azi, in 2023, ne uitam la istoria muzicii din ultima jumatate de secol si stim foarte bine ca punctul de cotitura a fost cand John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr s-au întâlnit pentru prima dată în anii ’60 și au format The Beatles. Acești patru tineri talentați au reușit să cucerească lumea cu muzica lor inconfundabilă și stilul lor unic. De-a lungul anilor, trupa a lansat hit după hit, devenind una dintre cele mai influente și iubite formații din istoria muzicii.

„Now and Then” este o piesă remarcabilă care inspira si emotioneaza. Mesajul puternic, sunetul inconfundabil și talentul celor patru membri ai trupei The Beatles fac din această piesă o comoară muzicală pe care fanii o vor prețui întotdeauna.

The Beatles – Now And Then (versuri)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here