The Rolling Stones lanseaza primul lor album din ultimii 18 ani

Decesul lui Charlie Watts i-a determinat pe cei de la The Rolling Stones să creeze un nou album. Acestia au lansat astăzi (20.10.23) primul lor album original de studio din ultimii 18 ani – „Hackney Diamonds”, unde regretatul baterist este prezent la piesele „Mess It Up” si „Live By The Sword”.

Chitaristul Keith Richards, în vârstă de 79 de ani, a recunoscut că el și solistul Mick Jagger, în vârstă de 80 de ani, s-au simțit cumva obligați să intre în studio după pierderea lui Charlie (care a murit de cancer la gât la vârsta de 80 de ani, în august 2021) și după ce au fost impresionați de cât de bine a perfromat în timpul concertelor live, înlocuitorul său, Steve Jordan.

Într-un interviu pentru ziarul The Sun, Keith a spus: „Ne-a făcut să ne gândim că trebuie să facem un disc. Apoi, anul trecut, cand am fost în turneu prin Europa și am cântat si la Hyde Park trupa a „dat bine” cu Steve Jordan. Mick a fost de acord cu mine în ceea ce privește înregistrarea unui nou album. Am spus: Să punem chestia asta în studio. Să facem un proiect – de la A la B și terminăm efectiv.”

Piesa „Live By The Sword” aduce, de asemenea, revenirea basistului original Bill Wyman, plecat în 1993.

Keith a mai adaugat: „Există o legătură puternica acolo… Și era important pentru noi să lansam ceva ce am produs cu Charlie.”

Apreciatul disc – care este o continuare la „A Bigger Bang” din 2005 – îi mai are ca invitati pe Lady Gaga și Stevie Wonder în „Sweet Sounds of Heaven” și pe Sir Paul McCartney în „Bite My Head Off”.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here