5 motive pentru care ar trebui să asculţi muzică în fiecare zi

Muzica este o parte importantă din viaţa fiecărei persoane şi va rămâne aşa pentru tot restul vieţii. Muzica aduce mai multe beneficii asupra sănătăţii oamenilor.

Asculta muzica: BeneficiiÎn funcţie de tipul de muzică pe care îl asculţi, poţi avea diferite avantaje:

1. Muzica te poate ajuta să te concentrezi mai bine

Muzica te poate ajută cu uşurinţă să te concentrezi şi îţi permite să foloseşti capabilităţi de concentrare adiţionale, despre care nici nu ştiai că le ai. Un studiu făcut în anul 2007 de Universitatea Stanford a arătat că muzica soft şi lentă te poate calma, ceea ce permite creierului să memoreze mult mai multe informaţii.

2. Muzica te face să te simţi mai bine

Acest fapt a fost aprobat în urma unui studiu făcut în anul 2011, în care s-a constatat că atunci când asculţi muzică creierul eliberează mai multă dopamină, un hormon care îmbunătăţeşte dispoziţia.

3. Muzica ameliorează durerea

Unul dintre cele mai importante beneficii pe care le are muzica este faptul că ameliorează durerea. Muzica soft este cea care ameliorează cel mai mult durerea, însă şi alte tipuri de muzică sunt benefice, dar mai puţin.

4. Muzica îmbunătăţeşte abilităţile sociale

Dacă asculţi muzică în fiecare zi, sunt şase mari să ai mult mai mulţi prieteni. De asemenea vei învăţa cum să fii mai bun în viaţa socială. Pentru că vei fi în locuri unde vin oameni cu acelaşi gust de muzică şi vei întâlni şi oameni cu aceleaşi păreri.

5. Muzica are un efect asupra copilului nenăscut

Acest fapt a fost confirmat de un studiu realizat în Statele Unite ale Americii. Ei au demonstrat că bebeluşii care au ascultat muzică în timp ce erau nenăscuţi au dormit mult mai bine decât copiii care nu au ascultat muzică.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here