A murit Kenny Rogers, unul dintre cei mai de seama reprezentanti ai muzicii country

Legenda muzicii country Kenny Rogers a murit din cauze naturale, la varsta de 81 de ani, conform informatiilor prezentate de familia sa.

Cunoscutul interpret, compozitor si actor american a dominat topurile de muzica pop si country in anii ’70 si ’80, castigand de-a lungul carierei 3 premii Grammy.

Kenneth Ray „Kenny” Rogers s-a născut pe 21 august 1938 in Houston (SUA), iar la mijlocul secolului trecut a inceput cariera muzicala alaturi de un grup numit „The Scholars”. Curand a descoperit succesul si in formula solo. A lansat 39 de albume de studio si 80 de single-uri (dintre care 21 au ajuns pe primul locul in topurile de muzica country). In cariera de aproape 6 decenii a vândut 130 de milioane de albume in toata lumea.

Intre anii ’70 si 2000, Kenny Rogers a jucat in mai multe filme şi programe de televiziune. In anul 2013 a intrat în „Country Music Hall of Fame”, iar la premiile CMA a primit premiul „Lifetime Achievement Willie Nelson”.

Familia a anuntat pe Twitter vestea cea trista: „Familia Rogers anunţă cu tristeţe că Kenny Rogers a murit aseară la 10:25, la varsta de 81 de ani. Rogers a murit liniştit acasă, din cauze naturale, sub îngrijire medicală şi înconjurat de familia sa.”

Din cauza pandemiei de coronavirus, familia artistului va organiza o înmormântare cu număr redus de participanţi.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here