„Acropolis“, de Yanni, cel mai bine vândut videoclip din toate timpurile

Unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni ai curentului “New Age”, Yanni este un artist complex şi controversat. Atât muzica sa cât şi viaţa personală s-au aflat întotdeauna în atenţia publicului.

Yanni

Născut în Grecia, la 14 Noiembrie 1954, Yanni Chryssomallis a fost campion naţional de înot la vârsta de 14 ani. La 21 de ani visa să devină psiholog, pentru ca mai târziu să decidă că trebuie să devină muzician.

La 35 de ani intră într-o relaţie cu celebra actriţă Linda Evans (Dinastia), mai mare decât el cu 12 ani, şi care pe parcursul celor nouă ani de relaţie a suferit masive operaţii estetice pentru a-l păstra alături de ea pe mai tânărul său partener.
Până în 2009, Yanni nu a dedicat în viaţa lui o melodie cuiva; cea care într-un final l-a făcut să iasă din tipar fiind vedeta de la Bollywood, actriţa Malika Sheravat (35).

În plan profesional, Yanni este singurul artist care şi-a riscat din banii personali suma de două milioane de dolari pentru a produce show-ul “Yanni a€“ Live at the Acropolis”. Spectacolul a fost difuzat în 65 de ţări şi a fost vizionat de peste o jumătate de miliard de telespectatori. Astfel, după “Thriller”-ul lui Michael Jackson, “Acropolis” devine cel mai bine vândut videoclip din toate timpurile. Yanni este deţinătorul a 35 de discuri de Aur şi Platină şi este singurul artist din vest căruia i s-a permis să cânte în Oraşul Interzis, în 1997.

Anul acesta, Yanni concertează pentru a treia oară la Bucureşti, în data de 30 Mai 2014, la Sala Palatului, începând cu ora 20.00.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here