luni, iulie 22, 2024
AcasăȘTIRIAdrian Daminescu a dirijat o orchestră adevărată când avea doar 6 ani

Adrian Daminescu a dirijat o orchestră adevărată când avea doar 6 ani

Sâmbătă, la Antena Stars, de la ora 13:00, atunci când i se dezvăluie Florentinei Fântânaru așa cum este „Dincolo de aparențe”, Adrian Daminescu își amintește o întâmplare emoționantă, petrecută pe când avea 6 ani. Copil fiind, interpretul s-a strecurat printre spectatori și a ajuns până pe scenă, unde a început să-și imite tatăl, dirijor.

Adrian Daminescu

„M-am dus în stânga, la arlechini, și-am început să dirijez și tata, din mână-n mâna, mi-a dat un sfert de baghetă. Publicul a fost înnebunit de chestia asta, la pauză nici nu a mai coborât cortina, toți artiștii mă aplaudau, a fost extraordinar. Peste două zile, tatăl meu a primit o înștiințare că eu nu mai am ce căuta în operă”, povestește Adrian Daminescu.

Violoncelul a fost una dintre marile iubiri ale artistului, instrument la care a cântat nu mai puțin de 16 ani. Ulterior, el l-a donat unui băiat extraordinar de talentat, care avea tot 16 ani. „La 30 de ani l-am dat unui băiat de 16 ani, care cânta foarte bine la violoncel. Eu aveam un Amati, cu un sunet foarte frumos, el avea un Reghin”, povestește invitatul Florentinei Fântânaru. Ultima dată, el a cântat la acest instrument într-o emisiune de televiziune alături de Mihaela Runceanu.

De ce a stat 7 luni în China în loc de câteva zile, așa cum plănuise, cum a cunoscut-o pe iubita lui, Dana, și în ce moment al vieții, cât de mult îi place să pescuiască și când a învățat că oricine poate fi înlocuit, sâmbătă, de la 13:00, la „Dincolo de aparențe”.

Liviu Andrei
Liviu Andreihttps://www.traiestemuzica.ro
Lucrează în vânzări de mai bine de 10 ani și este pasionat de IT. El a încercat să îmbine utilul cu plăcutul și în anul 2013 a inființat, alături de Iulian Ioncea, site-ul trăieștemuzica.ro. Printre proiectele lui se mai regăsește și site-ul newspack.ro. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.