Adrian Despot, MC la primul Red Bull SoundClash din România

Odată cu toamna vin și surprizele la primul “Red Bull SoundClash” din România. Ne vom întinde antenele pe 28 septembrie la Sala Polivalentă din capitală când spre o scenă, când spre alta, pentru că vom avea de-a face cu o confruntare pe beaturi și versuri între hip-hop-ul înrădăcinat în cartierele bucureștene al CTC și pop-rock-ul dulceag al Carla’s Dreams, născut în Chișinău.

Adrian DespotPână aici am recapitulat datele serii, dar surpriza dintre cele două scene se numește Adrian Despot, care-și va asuma, pentru două ore, rolul de părinte al artiștilor, care le va da șanse și drepturi egale să-și exprime poveștile, care, în fine, va fi MC pentru o seară.

“Cine altcineva” să urce pe scenă în afară CTC – Deliric, DOC și Vlad Dobrescu -, trei băieți care de peste 20 ne rup bandajele prin poveștile adevărate din scările de bloc și ne îndeamnă să avem grijă de viitorul nostru? “Cine altcineva” să urce în fața lor decât CSD, un proiect muzical din Moldova care a crescut în cinci ani mai mult decât alții în zece și care parcă, din contră, vrea să vină să-ți mai pună un bandaj dacă te simți rău. În același ritm, “cine altcineva” mai potrivit să vină la mijloc decât Adrian Despot, (printre multe altele) vocalist și compozitor de peste 20 de ani al trupei rock Vița de Vie, deja fără nevoie de mari prezentări. Despot reușește să fie constant pe piața muzicală românească și să nu se abată de la stilul promis, mai ales de la calitatea pieselor.

Adrian Despot îi va conduce pe CTC și CSD prin cele patru runde ale primului “Red Bull SoundClash “din România și în stilu-i vertical și echitabil va avea grijă ca fiecare dintre trupe să cânte trei piese din repertoriul propriu la THE WARM UP, să interpreteze în stilul lor o melodie celebră la THE COVER. Să-și preia unii altora piesele din mers și să le adapteze în stilul propriu la THE TAKE OVER, să interpreteze fiecare trei piese proprii în trei stiluri muzicale diferite la THE CLASH. Nu în ultimul rând, ochii vigilenți ai lui Adrian vor sta pe invitații surpriză pe care artiștii îi vor aduce pe scenă la ultima probă din “SoundClash”, THE WILD CARD. Cine știe, pentru unii sau alții, poate fi salvarea, răsturnarea unei situații.

Noțiunea de “SoundClash “a apărut în anii ‘50 în Jamaica, în rândul artiștilor reggae care aveau nevoie de provocări noi și care se întreceau în versuri și ritmuri pentru a capta atenția publicului. „Evenimentul este, practic, un zvâc prietenos și creativ, o camaraderie bazată pe respect și admirație mutuală”, spunea Questlove, toboșarul trupei The Roots.

Veștile bune și surprizele nu se opresc la entuziasmul primul “Red Bull SoundClash” în România, nici la CTC, CSD sau Adrian Despot, ci se țin lanț, iar familia crește. De beaturile armonioase dintre dueluri se va ocupa cu măestrie DJ Undoo, unul din veteranii industriei muzicale hip-hop, care colaborează cu cele mai cunoscute nume.

Ca să aflați dezlegarea poveștii, dar mai ales ca să desemnăm câștigătorul serii prin aplauze și cântat, ne dăm “rendes-vous” pe 28 septembrie la Polivalenta din București, unde intrăm pe baza unor bilete cu acces general (în picioare) la prețul de 59 de lei. Fiți la curent cu noutățile “Red Bull Soundclash” urmărind site-ul organizatorilor și pagina evenimentului.

Accesul în sală se va face începând cu ora 19:00, iar evenimentul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani. Accesul copiilor sub 12 ani poate fi permis pe baza unui bilet valid și doar în prezența unui părinte sau tutore.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here