marți, iulie 16, 2024
AcasăȘTIRIAl Bano și Romina au cântat din nou „Felicita“ la concertul din...

Al Bano și Romina au cântat din nou „Felicita“ la concertul din Peralada

Al Bano și Romina Power au susținut miercuri seara un concert la Perelada, în Spania, după alte spectacole susținute împreună în Rusia și pe continentul nord-american, marcând un dezgheț în relația lor năruită în urmă cu peste două decenii.

Al Bano si Romina Power

Poate nu a fost aceeași Felicita pe care o cântau în anii 80 când erau unul din cuplurile cele mai dinamice ale muzicii italiene, dar a fost începutul unui dezgheț. Este cel puțin ceea ce speră Albano Carrisi (Al Bano), care începe să întrevadă puțină liniște, după atâta furtună, comentează joi ziarul ABC.

‘Am spart gheața’, asigura artistul italian când a venit în luna mai la Barcelona pentru a-și promova concertul susținut miercuri seară la Perelada (Gerona) împreună cu Romina Power. Au rămas în urmă comentariile otrăvite, reproșurile televizate și ruinele unei căsnicii, care s-a năruit după dispariția fiicei lor, Ylenia, în New Orleans, la începutului anului 1994.

Și tot în spate au rămas cele două decenii în care fiecare și-a dus războiul pe cont propriu. ‘Eu și Romina avem acum o relație perfectă. I-a cunoscut pe copiii pe care îi am cu actuala mea soție și s-a creat o fuziune intersantă’, a spus Al Bano. După mulți ani în care nu și-au vorbit și au trăit în zbucium, a venit în sfârșit liniștea, amintește autorul cântecului ‘Nel sole’.

Pentru ei, întoarcerea la Perelada era un lucru special, datorită relației deosebite pe care o au cu familia Suqué-Mateu, proprietara castelului din Gerona. I-au cunoscut prima dată în 1985. Zece ani mai târziu, grădinile acestui castel au asistat, în august 1994, la sfârșitul dragostei lor. Dispariția fiicei a început să le macine căsnicia, iar în 1999 s-au despărțit oficial.

Al Bano și Romina s-au căsătorit în 1970 și timp de 25 de ani au fost unul dintre cele mai de succes cupluri de muzică pop romantică, însă totul s-a năruit după ce Ylenia a plecat. Acum, cu rănile cicatrizate, se reîntâlnesc pe scenă pentru a cânta din nou piese precum ‘Ci sarra’, ‘Liberta’, ‘Sharzan’ și desigur ‘Felicita’.

De fapt reconcilierea a început în octombrie 2013, când Andrei Agapov, un milionar rus îndrăgostit de cântecele italienești, i-a propus lui Al Bano să susțină două concerte cu Romina la Moscova. Nu au fost niște seri memorabile, recunoaște Al Bamo. ‘A fost un dezastru. Ea îmi cerea să cobor vocea cu două tonuri, ceea ce pentru mine era ca și cum mi-aș fi tăiat picioarele’, își amintește Al Bano.

Dar a marcat reconcilierea oficială a celor doi, care au plecat apoi într-un turneu în SUA și Canada. Miercuri familia Suqué-Mateu a redeschis porțile castelului lor vechiului cuplu, care au încântat din nou publicul spaniol cu melodia lor Felicita, cam prăfuită de timp.

Liviu Andrei
Liviu Andreihttps://www.traiestemuzica.ro
Lucrează în vânzări de mai bine de 10 ani și este pasionat de IT. El a încercat să îmbine utilul cu plăcutul și în anul 2013 a inființat, alături de Iulian Ioncea, site-ul trăieștemuzica.ro. Printre proiectele lui se mai regăsește și site-ul newspack.ro. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.