Alexandra Barac (Sătănel) a câștigat titlul de cel mai bun street-dancer român la Red Bull Dance Your Style

Pe 12 August la Teatrul de Vară din Herăstrău, Red Bull Dance Your Style a strâns floarea street-dancelui românesc într-un show de dans extraordinar. Cei mai buni dansatori din toată țara au făcut senzație pe scenă: au fost 16 concurenți, cu stiluri de dans diferite, de la hip hop la vogue. Alexandra Barac (a.k.a Sătănel) a reușit să câștige inimile și aplauzele prelungite ale publicului și să se califice în finala internațională Red Bull Dance Your Style, care va avea loc la Johannesburg, la finalul acestui an. Acolo îi va avea de înfruntat pe cei mai buni dansatori din întreaga lume.

Concurenții au trebuit să improvizeze pe piesele alese de Vlad Dobrescu de la CTC, care-a animat seara de la platane, și să-și demonstreze talentul în fața publicului care decidea câștigătorul prin ridicarea unor pancarte roșii/albastre. Playlist-ul a fost alcătuit din piese din toate zonele muzicale, menite să-i pună în dificultate pe cei ce se înfruntau pentru marele titlu. Dansatorii au trebuit să improvizeze, nimic n-a fost pregătit de-acasă. Ei au dat battle-uri 1 la 1, oferind publicului un spectacol complet, presărat cu elemente dinamice, pe alocuri chiar acrobatice.

Publicul, pe lângă c-a dansat și-a cântat tot showul alături de cei de pe scenă, a fost cel care a decis câștigătorul și l-a trimis în marea finală. A fost o experiență inedită, care-a întărit conexiunea dintre sală și scenă. Au fost concurenți care-a venit cu galeria de-acasă, în timp ce alți spectatori și-au ales preferatul la fața locului și l-au susținut până-n pânzele albe.

Alexandra Barac, campioana, a reușit să impresioneze prin versatilitatea sa și să ia acasă trofeul Red Bull Dance Your Style Romania. Atât de bună a fost în finală, încât la sfârșitul ultimei runde, Teatrul de Vară din Herăstrău arăta ca o galerie de fotbal în delir, scandând cu toate forțele: “SĂ-TĂ-NEEEL!”. Alexandra are 27 de ani și este studentă la Facultatea de Arte, în anul 2. Dansează de mică, și pasiunea pentru hip hop i-a purtat pașii peste tot pe glob. În SUA, a a participat la competiția ”Ladies of Hip Hop” (New York, 2016) unde a ajuns în top 8. Oase, MC oficial al Red Bull Dance Your Style:  „Avem șanse mari să batem la finala mondială. Alexandra este foarte carismatică și ne dorim să câștige”.

Red Bull Dance Your Style oferă o platformă globală dansatorilor de street dance din întreaga lume pentru a-și demonstra abilitățile și originalitatea în battle-uri 1 la 1. Evenimentul se desfășoară în mai mult de 30 de țări, iar câștigătorii sunt aleși de public.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here