Alexandra Ușurelu îmbină muzica indie-folk cu cea simfonică într-un spectacol alături de Mircea Vintilă, Blue Noise și Dan Byron

În doar câteva zile, Alexandra Ușurelu va urca pe scena Sălii Mari a Teatrului Național, unde va susține concertul simfonic #PUR, printr-un spectacol unic în România, ce va include cele mai cunoscute cântece ale artistei, dar și câteva melodii complet noi, ce se vor regăsi pe viitorul ei album.

Alexandra Usurelu & Mircea Vintila _ photo credits - Aurel Stanica

Artista va avea alături de ea invitați speciali precum Mircea Vintilă și Dan Byron. Blue Noise, grupul vocal a cappella supranumit „laboratorul de voci“, finalist la Eurovision și premiant al mai multor concursuri muzicale, vocale sau de jazz, va deschide concertul-eveniment. Blue Noise este povestea unei formații care vrea să bucure, să emoționeze, să impresioneze printr-un univers artistic inedit și prin virtuozitate muzicală.

Despre noul ei concert simfonic de pe 18 ianuarie, susținut împreună cu Muse Orchestra, Alexandra Ușurelu mărturisește: „Câţiva oameni care nu au mai fost la concertele mele, m-au întrebat de ce se numește #PUR concertul simfonic de la Teatrul Național, ce inseamnă? E un acronim? Le-am răspuns că inseamnă emoția, căldura și fericirea în starea lor pură. Emoția dată de instrumentele celor 19 muzicieni de pe scenă, căldura publicului meu și fericirea mea de a putea dărui toate acestea impreună cu invitații mei speciali“.

Mircea Vintilă, unul dintre cei mai iubiți cântăreți de muzică folk și invitat special la concertul #PUR, povestește: „Când am descoperit acest glas minunat, acest glas extraordinar al Alexandrei Ușurelu, m-a cucerit din prima. Mi-am dorit pe loc să cânt ceva cu ea, să facem o colaborare și iată că am făcut cântecul ‘Ceva se întâmplă cu noi’, pe care l-a scris și l-a orchestrat Bobby Stoica. Totul s-a întâmplat foarte repede, am repetat un pic și în aceeași zi l-am și înregistrat în studio, a fost pur și simplu un moment de inspirație pentru fiecare dintre noi“.

Dan Byron, liderul și vocalistul trupei byron, care a lansat până acum 6 albume de studio și 3 DVD-uri live, adaugă: „Îi mulțumesc Alexandrei Ușurelu pentru invitația de a cânta alături de ea la Teatrul Național și mă bucur că există din ce în ce mai multe proiecte muzicale în România ce îmbină pop-ul și muzica simfonică“.

Așa cum și-a obișnuit fanii, Alexandra Ușurelu pregătește și de data aceasta o surpriză pentru cei care vor fi prezenți în Sala Mare a TNB pe 18 ianuarie, pe lângă întâlnirea cu fanii care va avea loc în lounge-ul Teatrului Național la finalul concertului.

Pe ultima sută de metri, bilețele mai pot fi cumpărate de la Agenția de bilete a Teatrului Național, myticket.ro sau iabilet.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here