Ana Popovic a dezvăluit secretul succesului ei în elita mondială a blues-ului

Ana Popovic, supranumită de presa de peste Ocean „Zeiţa blues-ului“ şi „Jimi Hendrix în varianta feminină“, a dezvăluit în exclusivitate pentru publicul din România care este secretul succesului de care se bucură în momentul actual.

ana popovic secret succes blues

Cântăreaţa de origine sârbă, care va susţine un concert la Teatrul Naţional Bucureşti pe 23 mai, a fost singura chitaristă invitată să cânte alături de nume grele ale muzicii americane în concertul tribut dedicat lui Jimi Hendrix, dar şi unica femeie care s-a alăturat lui Joe Bonamassa şi altor cântăreţi celebri de blues la festival „Keeping the Blues Alive“.

„Este un lucru incredibil chiar şi pentru mine. Ţinând cont că sunt o cântăreaţă de blues care vine din Serbia, faptul că am fost acceptată pe scena marilor chitarişti şi cântăreţi americani de blues este dincolo de aşteptări! Să cânt alături de Buddy Guy, Billy Cox, Joe Bonamassa, Sonny Landreth şi alţii de talia lor este pentru mine un vis devenit realitate“, a mărturisit artista.

Ana Popovic îşi explică faptul că a fost singura femeie invitată să cânte în concertul-tribut în memoria lui Jimi Hendrix prin faptul că instrumentul care a consacrat-o, chitara, nu mai este exclusiv masculin.

„Pentru mine a fost o imensă onoare că am fost singura femeie-chitarist invitată să cânt alături de nume grele ca Zakk Wylde, Dweezil Zappa şi Buddy Guy la acest concert. A fost dincolo de cele mai îndrăzneţe visuri ale mele! Însă faptul că eu stau pe scenă alături de bărbaţii aceştia dovedeşte că, în viitorul apropiat, foarte multe femei vor fi în această situaţie. Chitara nu mai este un instrument exclusiv masculin“, e de părere Ana Popovic.

Cântăreaţa a mai mărturisit că participarea alături de nume ca John Hiatt, Robben Ford, Robert Randolph şi Joe Bonamassa la croaziera muzicală „Keeping the blues alive“ a însemnat pentru ea un pas de la un public exclusiv de blues către o lume mai mult a chitariştilor.

„Asta este ceea ce vreau să fac în cariera mea artistică! A fost o croazieră fantastică! Am avut ocazia să cânt şi să învăţ multe de la marii chitarişti ai lumii, iar Joe Bonamassa este invitat special în albumul pe care l-am lansat în urmă cu câteva săptămâni, ‘Trilogy’“, a mai spus Ana Popovic.

Cât despre secretul succesului său, cântăreaţa de origine sârbă mărturiseşte că are, într-adevăr, o reţetă. „Perfecţionarea continuă şi, de asemenea, străduinţa continuă de a face următorul cântec mai bun, următorul CD mai bun, următorul solo mai bun decât precedentul şi tot aşa! Şi, indiferent ce ar gândi alţii, eu voi fi întotdeauna eu însămi. Mai degrabă cultiv ceea ce mă diferenţiază de alţii, în loc să încerc să schimb asta“, a încheiat Ana Popovic.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here