luni, iulie 22, 2024
AcasăȘTIRIAna Popovic l-a invitat pe tatăl ei în deschiderea concertului de la...

Ana Popovic l-a invitat pe tatăl ei în deschiderea concertului de la Cinema Patria

Pe 19 decembrie, la Cinema Patria, concertul Anei Popovic, supranumită de presa internaţională „Jimi Hendrix în varianta feminină”, va fi deschis chiar de tatăl acesteia, Milton Popovic. Tată şi fiică se vor afla pe aceeaşi scenă, la Bucureşti.

Ana Popovic

Nu de puţine ori, Ana Popovic-„fenomenul venit din Serbia” care a cucerit publicul din Europa şi până în Statele Unite prin acordurile chitarei sale, vocea inconfundabilă şi prezenţa super sexy pe scenă-a spus public că toată cariera i-o datorează tatălui ei.

„Stau în faţa publicului, mă bucur de fiecare moment, cânt alături de trupa mea şi mă gândesc la tatăl meu: Ce bine că mi-ai făcut cunoştinţă cu muzica, cu chitara! Acesta este cel mai mare dar pe care mi l-a făcut tatăl meu”, mai spune Ana Popovic, care a avut şansa să se afle pe scenă alături de nume grele ale muzicii şi totodată singura femeie invitată să cânte în tributul adus lui Jimi Hendrix alături de muzicieni foarte importanţi.

Ana Popovic provine dintr-o familie cu o bogată tradiţie legată de muzică. Bunicul său a cântat într-o trupă, iar tatăl este cel care i-a insuflat pasiunea pentru chitară. În loc de poveşti, înainte de culcare, Ana ascultă câte un cântec pe care tatăl ei i-l cântă înainte de a adormi. Milton Popovic, un chitarist considerat excepţional, îşi invită foarte des prietenii să le cânte. În această atmosferă şi într-un adevărat cult pentru muzică a crescut Ana, care a ascultat încă de mică impresionanta colecţie de discuri a tatălui ei.

„Am crescut ascultând blues. Acasă ascultam foarte mult muzică bună- Elmore James, Booker White, Albert Collins, Albert King, Stevie Ray Vaughan, Buddy Guy-şi mulţi alţii”, îşi aminteşte Ana Popovic, care peste ani a ajuns să cânte pe aceeaşi scenă cu muzicienii pe care îi admiră şi îi ascultă împreună cu tatăl ei, în copilărie. „A fost copleşitor”, spune Ana Popovic.

Însă dacă Milton Popovic i-a insuflat fiicei sale dragostea pentru muzică, Ana i-a insuflat tatălui ei dragostea pentru scenă. Ana Popovic este cea care şi-a convins tatăl să cânte alături de ea pe scenă şi chiar să înregistreze un album-„Blue Room”, foarte bine primit atât de public, cât şi de critici.

Titlul albumului „Blue Room” are o încărcătură emoţională foarte mare pentru Ana Popovic. Aceasta pentru că Blue Room era acea cameră, din apartamentul de la etajul 11 al unui bloc din Belgrad, în care se ascultau albume blues şi rock şi unde s-a născut pasiunea Anei Popovic pentru muzică.

„Să ascult vocea caldă a tatălui meu şi acordurile chitarei erau lucruri foarte obişnuite pentru mine când eram la Belgrad. Nici o secundă nu mi-a trecut prin cap să-l compar cu mari artişti, din simplul motiv că e tatăl meu. însă după ce am început să călătoresc prin lume şi să merg în turnee-de la Amsterdam şi New Orleans şi până la Memphis-am ascultat artişti foarte mulţi şi foarte diferiţi, dar nu am găsit niciunul a cărui muzică să sune ca cea a lui Milton”, îşi aminteşte Ana.

Ana Popovic va concerta în România pe 19 decembrie, de la ora 19.30, la Cinema Patria, la invitaţia Vreau Bilet. Biletele pot fi achiziţionate de pe vreaubilet.ro, dar şi de la standul Vreau Bilet din Unirea Shopping Center Bucureşti.

Liviu Andrei
Liviu Andreihttps://www.traiestemuzica.ro
Lucrează în vânzări de mai bine de 10 ani și este pasionat de IT. El a încercat să îmbine utilul cu plăcutul și în anul 2013 a inființat, alături de Iulian Ioncea, site-ul trăieștemuzica.ro. Printre proiectele lui se mai regăsește și site-ul newspack.ro. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.