Angela Gheorghiu a primit Discul de Aur pentru albumul „O, ce veste minunată!“

Celebra soprană Angela Gheorghiu a primit din partea casei sale de discuri, MediaPro Music, Discul de Aur pentru vânzări ale primului său album de colinde româneşti, „O, ce veste minunată!”, lansat în urmă cu o lună.

Angela Gheorghiu - Discul de aur

Mai mult decât atât, la doar trei săptămâni de la lansare, albumul „€œO, ce veste minunată!” a fost elogiat de cea mai prestigioasă revistă de muzică clasică din lume, „Gramophone”.

„Audiţia acestor colinde, în interpretarea Angelei Gheorghiu, este o experienţă uimitoare. Soprana îşi pune amprenta asupra acestor colinde vibrante şi deseori emoţionante prin intermediul unui timbru unic, născut din identificarea sa interioară şi familiaritatea cu acest gen de muzică, parte din moştenirea sa culturala”, se arată în cronica din „Gramophone”.

Noul material discografic, realizat cu sprijinul Radio Romania şi al Centrului Cultural Casa Artelor, conţine 16 dintre cele mai îndrăgite colinde tradiţionale româneşti, printre care „Buna dimineaţa la Moş Ajun”, „€œFlorile dalbe (Astăzi s-a născut Hristos)” sau „Colindita”.

„Am înregistrat acest album de colinde pentru a readuce în suflet acea bucurie simplă, dar înălţătoare, a Crăciunului petrecut alături de cei mai dragi oameni. Sunt fericită şi emoţionată să pot oferi publicului primul CD cu colinde româneşti de referinţă, cu aranjamente gândite pentru spiritul şi vocea mea. Este un vis împlinit pentru mine, pentru că este un proiect de suflet, primul realizat prin intermediul fundaţiei pe care am înfiinţat-o şi care-mi poartă numele, Fundaţia Angela Gheorghiu. Le mulţumesc tuturor prietenilor care m-au sprijinit pentru a vă putea oferi ce este mai de preţ în muzica românească tradiţională de Crăciun. Vă urez să aveţi parte de Sărbători cu mare bucurie şi pace sufletească!”, a spus Angela Gheorghiu.

Piesele sunt înregistrate în luna septembrie 2013 la Sala Radio, alături de Orchestra Naţională Radio, dirijor Tiberiu Soare, Corul Naţional de Cameră Madrigal, dirijor Voicu Popescu şi Corul Accoustic, dirijor Daniel Jinga, şi în Studioul ISV – Ines Studio & Video.

Albumul este o coproducţie Fundaţia Angela Gheorghiu a€“ Radio România a€“ Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 Bucureşti – Primăria Sectorului 3 Bucureşti. Producătorul general al acestui material discografic este Oltea Şerban Pârau, iar producătorul executiv, Alice Barb.

Angela Gheorghiu a lansat deja şi două colinde, „La Vitleem colo-n jos” şi „Cantec de Crăciun (Din an în an)”, extrase de pe noul material discografic.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here