Arsenie reprezintă România la cel mai important festival din America de Sud

Cea de-a 55-a ediţie a celui mai important festival muzical din America de Sud, Vina del Mar, se va desfăşura în perioada 23 – 28 februarie 2014 în Chile şi aduce pe aceeaşi scenă artişti din întreaga lume.

arssneie romania vina del mar

Arsenie este singurul participant din Europa de Est şi reprezintă România cu piesa „Rumadai“, single lansat după succesul internaţional înregistrat cu O-Zone, trupă care a cucerit publicul din întreaga lume cu hiturile “Dragostea din tei”, “De ce plâng chitarele” sau “Numai tu”.

Cu toate că procedura de înscriere este simplă, în etapa finală a concursului, în urma unei selecţii riguroase, rămân doar şase concurenţi, dintre care unul din ţara gazdă. De-a lungul timpului au participat la Vina del Mar nume importante ale muzicii internaţionale, precum Gloria Gaynor, Elton John, Jonas Brothers, Daddy Yankee, Romeo Santos, Gloria Trevi, Wisin & Yandel sau Pablo Alboran. Printre participanţii de anul acesta se numără Ricky Martin, Laura Pausini şi Rod Stewart.

Organizat de televiziunea naţională din Chile, concursul se axează pe două categorii, pop şi folk, iar din juriul de specialitate fac parte reprezentanţi ai postului de televiziune şi nume importante din muzică. La finalul celor şase zile de concurs, juriul va desemna doi câştigători: “Cea mai bună piesă” şi “Cel mai bun interpret”, iar premiile însumează aproximativ 30.000 de euro.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here