joi, octombrie 24, 2024
AcasăȘTIRIAu rămas mai puţin de două săptămâni până la primul concert în...

Au rămas mai puţin de două săptămâni până la primul concert în România al lui Brian May

Brian May, chitaristul trupei Queen, va concerta anul acesta pentru prima dată în România. Primul spectacol al artistului va avea loc pe 14 martie, la Sala Palatului din Bucureşti, fiind vorba de un proiect muzical personal al artistului, inclus în turneul european intitulat One Voice pe care acesta îl susţine alături de solista britanică Kerry Ellis.

Brian May

Întâlnirea cu Brian May, unul dintre cei mai apreciaţi chitarişti ai lumii şi membru fondator al unei trupe de care se leagă zeci de ani din istoria muzicii rock, este unul dintre cele mai aşteptate momente ale anului. Artistul şi-a început deja turneul european care îl va aduce pe 14 martie şi la Bucureşti, cu unul dintre proiectele sale de suflet: colaborarea cu Kerry Ellis.

Cei doi s-au cunoscut în 2002 când chitaristul, surprins de vocea artistei, a încurajat-o să participe la audiţiile pentru musicalul We Will Rock You. Kerry fost distribuită în rolul lui Meat, care avea să-i consolideze drumul către o carieră impresionantă în musicaluri celebre de pe Broadway şi West End-ul londonez, printre care Leş Misérables, Wicked, Oliver sau Cats. Câţiva ani mai târziu, cei doi aveau să se reîntâlnească pentru o colaborare de studio, prima dintr-o lungă serie de proiecte realizate împreună.

Brian May a fost producătorul albumului „Anthems”, primul din cariera discografică a lui Kerry Ellis, cei doi susţinând ulterior o serie de concerte, mai ales pe continentul european. Astfel a apărut şi cel de-al doilea album al artistei realizat în colaborare cu Brian May, „Acoustic by Candlelight”, o colecţie emoţionantă de momente live culese din turneul susţinut împreună.

La începutul acestui an, Brian May şi Kerry Ellis au dat startul unui nou turneu european, One Voice, care va cuprinde, pe lângă mai multe piese originale, şi numeroase interpretări ale unor hituri clasice, inclusiv piese The Beatles şi, bineînţeles, Queen. Cu această ocazie, cei doi vor ajunge pentru prima dată şi la Bucureşti, iar ca să marcheze premiera, artiştii au înregistrat şi un salut transmis fanilor din România, clip ce poate fi urmărit pe canalul de youtube al artistului.

Ultimele bilete pentru show-ul Brian May şi Kerry Ellis mai sunt disponibile fie online, pe eventim.ro, fie în reţeaua magazinelor afiliate (Orange, Vodafone, Germanos, Cărtureşti, Humanitas, magazinele Carrefour şi benzinăriile OMV), la diferite categorii de preţ, în funcţie de distanţa faţă de scenă: 121.50 lei, 175.50 lei, 247.50 lei, 337.50 lei sau 436.50 lei, preţuri la care se adaugă comisioanele de ticketing.

La vară, pe 21 iunie, chitaristul Brian May va reveni la Bucureşti pentru unul dintre cele aşteptate show- ale ultimilor ani: o producţie Queen cu cele mai cunoscute piese ale trupei.

Liviu Andrei
Liviu Andreihttps://www.traiestemuzica.ro
Lucrează în vânzări de mai bine de 10 ani și este pasionat de IT. El a încercat să îmbine utilul cu plăcutul și în anul 2013 a inființat, alături de Iulian Ioncea, site-ul trăieștemuzica.ro. Printre proiectele lui se mai regăsește și site-ul newspack.ro. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.