Axel Thesleff, creatorul odei trap „Bad Karma“, scoate un nou EP, „Two worlds“

Axel Thesleff a început să adune noi idei muzicale în 2016, an care este punctul de plecare al EP-ului „Two worlds“, care a fost lansat de curând.

Axel Thesleff - Two worlds

La început, materialul discografic arăta ca o colecție de piese complementare, dar pe măsură ce Axel a mai lucrat la ele, conceptul s-a conturat de la sine. Procesul de creație al EP-ului „Two worlds“ s-a bazat și pe meditație, care i-a oferit lui Axel Thseleff o perspectivă lărgită asupra universului material și spiritual, definit de existența experienței.

Aflat la intersecția dintre aceste două lumi, uneori apare dualitatea bine-rău, dar conversația permanentă cu propriul ego creează un univers de sine stătător, paralel cu cel înconjurător. De aici s-a născut și numele albumului, „Two worlds“, la a cărui producție Axel a lucrat cu artistul foto-video Pekka Keränen. Mai mult, albumul este o invitație la interpretare personală, gânduri, senzații și asocieri unice trezite în fiecare ascultător.

Fiind student la muzicologie, dar și muzician, Axel Thseleff reușește să exploreze muzica pe mai multe planuri, de la știință la experiență și emoție. Îndrăgostit atât de energia brută transmisă de o trupă, cât și de precizia aproape supraumană a muzicii digitale, artistul adoră aroma vintage a plăcilor de vinil și puritatea flexibilă a producției digitale în aceeași măsură, cu influențe vestice, dar și din estice.

EP-ul „Two worlds“ conține cinci piese:

1. AKASHA deschide albumul invitând ascultătorul într-un roller coaster care evoluează gradual de la melodii sensibile la beat-uri mai intense, acompaniate de percuție indiană și bass profund. Este o piesă despre contrast și surpriză, combinând sunete tandre și puternice, într-o reverie melodioasă cu influențe estice.

2. SALOMON continuă tema constrastantă, însă într-un ton mai calm la început, urmat de influențe trap combinate cu tobe, flaut și vioară indiană care întețește tensiunea. Cu accent pe varietate, atinge climax-ul printr-o zonă epică post-rock.

3. ECO folosește ca fundație o melodie la flaut, peste care Axel așterne ritmuri de Reggae, o linie de bass dansantă și beat-uri însorite pentru un melanj interesant de influențe estice și vestice.

4. CASCADE reprezintă punctul de răscruce al aventurii muzicale dintre cele două lumi printr-un sound spațială, influențat de dubstep old school, cu percuție groovy și voci visătoare.

5. DUNYA închide albumul într-o manieră euforică, construind prin acorduri de pian și cântări sud-asiatice o călătorie emoțională spre viitor, plină de energie, ca un mix organic de sunete.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here