miercuri, iulie 24, 2024
AcasăȘTIRIAzis, cel mai popular cântăreţ al Bulgariei, s-a născut într-o închisoare

Azis, cel mai popular cântăreţ al Bulgariei, s-a născut într-o închisoare

Controversat, cu apariţii şocante pe scenă, însă cu o popularitate uriaşă în zona balcanică, Azis a mărturisit că locul naşterii sale a fost unul mai puţin obişnuit.

Azis

Cântăreţul pe care publicul din România îl va putea urmări live în concertul de la Sala Polivalentă, pe 6 decembrie, organizat de Vreau Bilet a dezvăluit că s-a născut în singura închisoare pentru femei existentă pe teritoriul Bulgariei. Mama sa fusese încarcerată în timpul regimului comunist din Bulgaria pentru infracţiunea de a vinde haine de import.

„Când eram copil, nu eram tratat foarte bine de cei de vârsta mea”, îşi aminteşte artistul. „Copiii pot fi foarte cruzi. Mă tachinau şi mă evitau deseori din cauza culorii pielii mele şi a faptului că eram efeminat”, explică Azis, care este de origine rromă.

Însă dezavantajele etniei şi ale orientării sexuale în societatea bulgară conservatoare din timpul regimului comunist nu au avut puterea de a-l împiedica pe Azis să creadă că îşi va împlini visul cel mai puternic, acela de a străluci pe scenele de concert ale lumii.

Cântăreţul de origine bulgară s-a impus în lumea muzicală atât prin sonoritatea specială a pieselor sale-un mix de pop-folk bulgăresc modern, muzică ţigănească, influenţe indiene, turceşti şi arabe – cât şi prin viaţa sa particulară. Azis nu a ascuns nicio clipă faptul că este gay, mai mult, clipurile sale şi prestaţiile live conţin scene erotice cu alţi bărbaţi.

Legătura sa amoroasă de lungă durată cu Niki Kitaetsa, supranumit Chinezul a dus la căsătorie, deşi acest fapt era interzis de legea din Bulgaria. Militant neobosit pentru drepturile gay, Azis a încălcat toate tabuurile societăţii bulgăreşti şi a făcut publice aspectele cele mai intime ale vieţii sale.

Deşi a intrat în atenţia presei bulgare prin aspecte care au şocat opinia publică, Azis nu a renunţat însă nici la visul de a avea un copil. Acest lucru a devenit posibil cu ajutorul unei prietene a cântăreţului, Gala, care a devenit mamă-purtătoare, în timp ce Azis este într-adevăr tatăl biologic al unei fetiţe pe nume Raya, numită de cântăreţ „mica sa minune”. Însă atitudinea de frondă, de distrugere a tuturor tabuurilor existe nu este gratuită în cazul lui Azis.

„Poate că motivul pentru care mă aflu pe această planetă este de a-i ajuta pe oameni să nu se teamă să fie diferiţi”, spune cântăreţul, care poate fi urmărit de publicul românesc pe 6 decembrie, pe scena Sălii Polivalentă.

Biletele la concert pot fi procurate de pe vreaubilet.ro, iabilet.ro, bilete.ro şi bilet.ro şi au preţuri începând cu 105 lei.

 

Liviu Andrei
Liviu Andreihttps://www.traiestemuzica.ro
Lucrează în vânzări de mai bine de 10 ani și este pasionat de IT. El a încercat să îmbine utilul cu plăcutul și în anul 2013 a inființat, alături de Iulian Ioncea, site-ul trăieștemuzica.ro. Printre proiectele lui se mai regăsește și site-ul newspack.ro. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.