Bastille va lansa, pe 9 septembrie, noul album, intitulat „Wild World“

Trupa londoneză va lansa cel de-al doilea album, “Wild World”, pe 9 septembrie. Albumul îi urmează materialului discografic de debut al trupei, “Bad Blood”, un album vândut în peste patru milioane de copii în întreaga lume şi premiat cu discul de platină.

Dan Smith Bastille

Anunţul vine după comunicarea intensă din ultimele săptămâni a noului single “Good Grief”, care a fost primit cu reacţii pozitive de media şi care a fost declarat cel mai bun new entry al săptămânii trecute, precum şi single-ul alternativ cu cele mai multe stream-uri.

Videoclipul piesei a strâns peste o jumătate de milion de vizualizări în doar 48 de ore, iar recenta prestaţie a trupei în cadrul festivalului Glastonbury a fost considerată de către NME drept “Un curs despre cum să cucereşti Glastonbury”.

Interpretarea lui Dan Smith a coperţii albumului este una care se regăseşte în multe dintre piesele de pe “Wild World”. “După mine, imaginea nu se referă la ce s-a întâmplat sau la ce se va întâmpla în continuare”, povesteşte el. “Nu are legătură cu felul în care ei au ajuns acolo sau cum se vor da jos. Este vorba despre împărtăşirea unui moment – doi prieteni care co-există în acel moment, în acel spaţiu, doi oameni surprinşi într-un context vast al acestei imense metropole pe care cu toţii am construit-o. Se află acolo prin propria lor alegere”.

“Wild World” păstrează stilul bogat, filmografic şi plin de viaţă al albumului precedent, însă duce sunetul distinctiv al trupei către direcţii noi. Din perspectivă lirică, este încă un pas înainte: “Dacă primul nostru album a fost despre procesul de creştere şi despre anxietatea din jurul acestuia”, explică Dan, “cel de-al doilea album este despre încercarea de a găsi un sens în lumea din jurul tău, atât din perspectiva pe care o ai tu, cât şi din perspectiva care ne este prezentată de media. De asemenea este despre a pune întrebări lumii şi oamenilor. Ne-am dorit un album un pic dezorientant – când extrovertit, când introvertit; când senin, când întunecat.”

Scris de Dan Smith şi co-produs alături de Mark Crew, “Wild World”, a fost înregistrat în acelaşi mic studio, fără ferestre, din sudul Londrei, în care trupa a înregistrat şi albumul precedent. Este o colecţie de 14 piese (19 pe variantă deluxe a albumului) care prezintă Bastille în cea mai îndrăzneaţă ipostază a lor.

Acest album include “The Currents”, o piesă pătrunzătoare, fără vârstă, ce face referire la “anumite persoane publice, aflate de ambele părţi ale Atlanticului, şi despre cât de greu este să crezi ca ei gândesc anumite lucruri, cu atât mai puţin că le spun în gura mare sau că se urcă pe o scenă şi le transmit.” De asemenea, albumul aduce bombastica “Send them off!”, care vine cu atitudinea unei piese hip-hop, alăturată narativei lirice sau caracterului nesigur care face parte din ADN-ul Bastille, cu referiri la Exorcistul şi Othello. Piesa exemplifică încrederea lui Dan în cultura “shuffle” şi în sfârşitul erei în care genurile muzicale sunt delimitate.

În continuare, regăsim pe album şi “Two evils”, o piesă cu caracter meditativ şi sound ce aminteşte de Depeche Mode. Mai departe, irezistibilă şi incitantă “SNAKES”, precum şi o piesă încărcată de ritmuri de chitară, “BLAME”, descrisă de Dan drept “prima noastră incursiune în zona riff-urilor de chitară, într-o înfruntare imaginară între doi gangsteri.”

O senzaţie de evadare din realitate, de căutare a refugiului în atemporalitate este firul roşu al întregului album Wild World ce se împleteşte cu fascinaţia asupra condiţiei umane şi a relaţiilor pe care le născocim, pentru care ne luptăm şi pe care, câteodată, le dăm uitării. “Lumea poate părea un loc distrus”, concluzionează Dan. “Însă oamenii, ei bine, oamenii pot fi surprinzători. Relaţiile pe care alegi să le ai în viaţă sunt principala alinare. Sunt lucrurile care fac viaţa să fie grozavă.”

Pentru a susţine lansarea noului album, Bastille a anunţat turneul “Wild, Wild World Tour”, ce se va desfăşura pe 14 arene din Marea Britanie în octombrie şi noiembrie, inclusiv un show la O2 în Londra.

Trupa va continua şirul de festivaluri din această vară, fiind prezentă la T în the Park, V Festival, Festival No. 6 şi Bestival. Fanii lor din România îi vor putea vedea la Electric Castle pe 17 iulie.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here