Beyonce și Billie Holiday, cântărețele preferate de Michelle Obama

Beyonce și Billie Holiday figurează printre cântărețele preferate de prima doamnă a SUA, Michelle Obama, care și-a publicat playlist-ul pe site-ul de muzică de descărcare online Spotify.

beyonce-michelle-obama-lets-move-campaign-instagram

Michelle Obama a publicat playlist-ul cu ocazia Zilei internaționale a fetelor, o campanie a ONU menită să combată sărăcia extremă și să amelioreze sănătatea și educația femeilor și fetelor din întreaga lume.

Primul titlu de pe acest playlist este un imn contemporan adus autonomiei femeilor, ‘Run the World (Girls’), al lui Beyonce. Această alegere făcută de prima doamnă nu este surprinzătoare, având în vedere că Beyonce și soțul ei, rapperul Jay Z, sunt de multă vreme susținători ai cuplului Obama.

Luna trecută, Beyonce a invitat-o pe Michelle Obama pe scenă, la Global Citizen Festival din New York, unde doamna Obama a lansat un apel pentru ca cele 62 de milioane de fete din întreaga lume care nu pot merge la școală să aibă acces la educație.

Michelle Obama a ales de asemenea piesa ‘Survivor’ a lui Beyonce, fostă membră a grupului de R&B Destiny’s Child, dar și piese interpretate de Jennifer Hudson, Alicia Keys sau Janelle Monae.

Doamna Obama a dorit să contrabalanseze lista cu piese clasice, precum ‘On the Sunny Side of the Street’ versiunea din 1944 interpretată de Billie Holiday, hitul Dianei Ross din 1970 ‘Ain’t No Mountain High Enough’ și celebrul ‘Respect’ al Arethei Franklin cu care a încheiat playlist-ul.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here