„Boyz II Men” de România, Băieţii, o surpriză în finala Eurovision

Cei trei tineri cântă despre „Dragoste în lanţuri” pe 8 martie, în show-ul transmis la TVR în direct de la Craiova.

Trupa Baietii

O seară de karaoke în Ploieşti a dus la naşterea trupei Băieţii, una dintre cele mai recent înfiinţate formaţii din România şi cea mai tânără de la selecţia naţională Eurovision din acest an. Povestea lor a început din joacă, Răzvan, Andrei şi Alecu filmând un scurt videoclip în care cântau un cover după Boyz II Men în variantă acapella, postat ulterior pe internet. De pe YouTube, cei trei băieţi au ajuns într-un studio profesionist, pentru a începe o carieră în muzică.

De ce au ales să îşi spună „Băieţii”? Pentru că numele lor a venit natural. Răzvan îşi aminteşte că Liviu Vârciu, cel care i-a descoperit şi susţinut, întreba mereu la studio: „I-ai sunat pe băieţi?”, „Când vin băieţii?”. De acolo şi până la numele trupei nu a mai fost decât un singur pas. A urmat lansarea primului lor single, „Dragoste în lanţuri”, pentru care cei trei tineri au filmat şi un videoclip, în care apar şi vedete precum Dorian Popa sau Liviu Vârciu.

Calificarea în finala naţională Eurovision 2015 a venit, pentru ei, ca o surpriză extrem de plăcută: „Suntem cei mai tineri din competiţie şi este prima noastră participare. Ne-am pregătit intens, avem un super show pentru toată lumea şi sperăm să vă placă ceea ce veţi vedea pe scenă la Craiova”, promit Băieţii.

Citind Balzac şi Eminescu, Andrei Horjea pune versuri pe muzică şi scrie poezii, încercând să transmită forţa vitală cu care a fost înzestrat. Eternul îndrăgostit, fostul concurent la Vocea României ascultă de la jazz la blues şi soul şi îşi regizează poveşti de iubire după o singură privire în ochii trecătoarelor. Andrei este elev în clasa a XII-a, este un mare fan al lui Stevie Wonder şi Michael Jackson, iar prietenii îi spun Andy.

Alexandru Stoian – pe scurt, Alecu – este mereu pus pe glume, în spatele acestei trăsături ascunzându-se însă o sensibilitate vibrantă. Michael Buble, Boyz II Men şi Take That sunt muzicienii consideraţi modele în carieră de catre Alecu.

Razvan Encuna, cel mai matur dintre Băieţi, are deja o activitate artistică bogată: a jucat în numeroase piese de teatru şi a participat la emisiunea-concurs X-Factor. Prietenii îl numesc Strave, iar printre artiştii care îl inspiră sunt Jamie Cullum şi Boyz II Men.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here