sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăȘTIRIBravissimo, B52, Xenia Chitoroagă și Florin Răduță s-au calificat în finala „X...

Bravissimo, B52, Xenia Chitoroagă și Florin Răduță s-au calificat în finala „X Factor“

Semifinala „X Factor“ a adus în seara de Crăciun, pe scena show-ului, multă căldură, colinde, fulgi de nea, dar și decizii și rezultate neașteptate în concurs. În urma voturilor publicului au fost aleși cei patru finaliști care se vor întrece în finala din 27 decembrie pentru marele premiu de 100.000 de euro: Bravissimo, B52, Xenia Chitoroagă și Florin Răduță.

finalisti x factor 2015

În urma clasamentului realizat pe baza voturilor celor de acasă, ultimii trei concurenți din semifinală au plecat acasă, Andrei Ioniță, Endy Glikman și Anastasia Ursu, în vreme ce primii patru care au obținut cele mai multe voturi, indiferent de categoria din care fac parte, au intrat în finală. Așa se face că ultima luptă aduce o premieră la „X Factor“: două trupe din categoria lui Horia Brenciu și doi juniori coordonați de Ștefan Bănică au intrat în finală, în vreme ce Delia nu are niciun reprezentatnt al grupei sale. Decizia publicului i-a uimit pe toți, iar acum întrecerea dintre mentorii Horia și Ștefan este mai strânsă ca oricând.

Semifinal X Factor a adus telespectatorilor Antena 1 o gală magică, în straie de sărbătoare. Crăciunul nu a arătat niciodată mai bine ca în decorul și costumele purtate de concurenți și nu s-a auzit niciodată mai puternic ca în colindele pe care aceștia le-au pregătit.

Sensibilitatea întruchipată în acest concurs, simpatica Xenia Chitoroagă a fost autoarea unui moment plin de duioșie atunci când a interpretat „Linu-i lin”, ceea ce l-a făcut pe Horia Brenciu să o voteze în direct la 1313, iar pe Ștefan Bănică să admită că abia în acel moment a simțit că e cu adevărat Crăciunul.

Cei de la Bravissimo au arătat că pot cânta orice, de la operă, la jazz sau muzică populară: după un moment plin de culoare inspirat de Cartea Junglei, cei nouă au umplut sala de emoție atunci când au colindat. Bucuria pe care au trezit-o în sufletele tuturor le-a fost răsplătită cu o supriză din partea echipei, care le-a adus familiile aici, la București, pentru a fi cu toții împreună de Crăciun.

Anastasia Ursu a arătat ce înseamnă să ai factorul X, chiar dacă nu a mai intrat în finală. Basarabeanca a smuls aplauzele tuturor și laudele și încurajările juraților. „În curând o vom auzi la radio”, a spus Delia tuturor, încrezătoare în talentul ei și în faptul că drumul său nu se oprește aici. Iar Andrei Ioniță, un adevărat personaj, a mărturisit că de când se află la „X Factor“ este extrem de mulțumit că poate aduce bucurie celor care îi ascultă interpretările. Nu a intrat în finală, dar a devenit atât de popular și apreciat încât și Grigore Leșe l-a avut ca invitat în spectacolul său de Crăciun.

Seara de vineri parcă a fost mai plină de bucurie ca oricând, chiar dacă o parte dintre concurenți nu au intrat în finală. Până și jurații au fost mai darnici în complimente și laude. Efervenscentul Horia Brenciu a făcut pe Moș Crăciun și le-a dăruit prezentatorilor Răzvan și Dani câte un tablou, în vreme ce Deliei i-a adus două pachete gustoase cu ciorbă de burtă și zeamă de varză, iar lui Ștefan Bănică o mascotă cu celebrul Darth Vader, personajul din „Războiul Stelelor”.

Dincolo de glume, Horia s-a emoționat profund atunci când a ascultat colinde și când le-a mărturisit tuturor că în sală se află soția și fiicele sale, dar și tatăl lui.

Invitatul serii, Gabriel Cotabiță, a adus și el magie pe scena X Factor. El a trăit recent un miracol, pe care acum îl dăruiește tuturor celor care se bucură de muzica sa. Cunoscuta „Noapte albastră” a fost cadoul „X Factor“ pentru toți telespectatorii care au urmărit show-ul.

Iulian Ioncea
Iulian Ionceahttps://www.traiestemuzica.ro
Cu o experiență de aproape 10 ani în presă, Iulian Ioncea a debutat la ziarul Adevărul de Seară în anul 2009. După câteva luni, a făcut pasul către ziarul Adevărul, iar în anul 2012 s-a mutat la site-ul eva.ro. În 2013 a pus bazele site-ului trăieștemuzica.ro, iar peste doi ani ocupa și funcția de PR la Consiliul Concurenței. Din 2017 se ocupă și de comunicare online la Cat Music. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.