Brum va concerta la festivalul Sabotage din Timişoara, care are loc pe 2 şi 3 octombrie

Sabotage Festival are loc pe 2-3 octombrie în Timișoara. Anul acesta festivalul pregătește două nopți de concerte live și show-uri electronice. Tradiția are la bază efectul cultural a muzicii electronice în care sunt combinate elemente de sunet cu artele vizuale, tehnologii și instalații artistice.

BrumPe lângă artiștii Foreign Beggars, WhoMadeWho și Max Cooper, la Sabotage va participa trupa Brum. Brum este binecunosutul trio experimental cu influențe electro din Timișoara. Genul muzical combină stiluri moderne cu bas și tobe live, chitară și sinthuri agresive sau ambientale, voci minimale bine încadrate în aranjamente spațiale.

La sfârșitul anului 2014, cei trei muzicieni au fost nominalizați la categoria “Best Electro”, la prima ediție a Premiilor Revistei Sunete. Brum înseamnă zgomot perturbator la ieșirea amplificatoarelor de audiofrecvență, datorat alimentării lor de la rețeaua de curent electric alternativ.

Trupa este compusă din membrii Cătălin Vaștagu (Bumbapa, Brum Conspiracy) – chitară, instrumente electronice; Radu Pieloiu (Sebastian Spanache Trio, Thy Veils si multe alte proiecte jazz si experimentale) – tobe; Anghel Mailat (Traveler Trio, Norzeatic Live Band si proiecte experimentale de jazz) – bass.

Proiectul a derivat din Brum Conspiracy si Bumbapa, binecunoscute scenei româneşti prin concertele lor în deschidere la band-uri ca Unkle, Tricky, Sofa Surfers, Pink Martini, Brain Damage şi din cadrul multor festivaluri şi cluburi din Europa.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here